VIDEO A plecat cu poliţistul prins în geam, să nu fie testat cu drugtest

DE Florin Budescu | Actualizat: 13.03.2024 - 20:38
VIDEO A plecat cu poliţistul prins în geam, să nu fie testat cu drugtest - Foto: INQUAM PHOTOS / Sabin Cirstoveanu
VIDEO A plecat cu poliţistul prins în geam, să nu fie testat cu drugtest - Foto: INQUAM PHOTOS / Sabin Cirstoveanu

A plecat cu poliţistul prins în geam, să nu fie testat cu drugtest. Un tânăr de 20 de ani din județul Argeș, oprit inițial pentru nerespectarea vitezei legale, este acum cercetat pentru ultraj.

SHARE

A plecat cu poliţistul prins în geam, să nu fie testat cu drugtest. Un tânăr de 20 de ani din județul Argeș, oprit inițial pentru nerespectarea vitezei legale, este acum cercetat pentru ultraj în forma tentativei de omor.

În noaptea de 9 spre 10 martie, în jurul orei 04:30, un echipaj din cadrul Biroului Rutier Câmpulung care efectua controale în trafic, pe DN 73, în localitatea Stâlpeni, a depistat un tânăr de 20 de ani, din Mioarele.

VIDEO A plecat cu poliţistul prins în geam, să nu fie testat cu drugtest

Acesta conducea un autoturism cu viteză excesivă, fiind înregistrat de aparatul radar cu viteza de 141 de km/h (cu 91 km/h peste limită).

Polițiștii l-au oprit iniţial pe șofer și i-au aplicat o sancțiune contravențională, fiind aplicată și măsura de reținere a permisului de conducere, pentru 120 de zile, conform Digi24.

După aplicarea sancțiunii, unul dintre polițiști a observat simptome specifice consumului de droguri și i-a cerut șoferului să se supună testării.

Citeşte şi: Un șofer din București, cu permisul suspendat și drogat, a distrus cinci mașini și un refugiu

În acel moment, șoferul s-a blocat în autoturism. Când polițistul a băgat mâna pe geam, ca să îi scoată cheile din contact, șoferul, cu jumătate de polițist în interiorul habitaclului mașinii, a apăsat accelerația și a plecat de pe loc.

Imaginile video publicate de Sindicatul Europol arată mașina tânărului în deplasare, cu polițistul prins de mașină.

VIDEO Foto: INQUAM PHOTOS / Sabin Cirstoveanu

"Azi, legea încurajează șoferii drogați și băuți să fugă de polițiști, chiar cu riscul de a-i omorî

Citeşte şi: VIDEO Un șofer, arestat preventiv în București. A condus băut și drogat și a călcat un polițist

Un șofer din Argeș este oprit în cursul serii de ieri pentru că a depășit viteza legală. După aplicarea sancțiunii, unul dintre polițiști observă anumite simptome specifice consumului de droguri și îi cere șoferului să se supună testării.

Acesta este momentul crucial în care, în doar câteva secunde, șoferul cooperant devine un potențial criminal care e dispus să ucidă pentru a scăpa. Șoferul se blochează în autoturism.

Polițistul încearcă să bage mâna prin geam pentru a-i indisponibila cheile din contact. Dar șoferul, cu jumătate de polițist în interiorul habitaclului mașinii, apasă accelerația și demarează în trombă.

Doar o minune a făcut ca acum, în timp ce vorbim, polițistul să nu fie în stare gravă la spital sau chiar mort. Prezența de spirit a polițistului l-a ajutat să reacționeze și să se desprindă, să cadă și să se rostogolească pentru a ameliora impactul cu asfaltul.

Acești polițiști își riscă viața în fiecare moment în care se află în uniformă, pe drumul public, confruntând drogatii și bețivii de la volan. Totul pentru un salariu net de 3500-4000 lei, în funcție de câte nopți și câte weekend-uri stau departe de familie", scrie Sindicatul Europol.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te