Un instructor auto s-a crezut afacerist, dar a ajuns în arest. Cum a fost prins?

DE Octavia Constantinescu | Actualizat: 16.06.2023 - 21:27
Un instructor auto s-a crezut afacerist, dar a ajuns în arest, imagine cu caracter ilustrativ - Foto: Dailydrive.ro

Un instructor auto din Brăila s-a crezut afacerist, dar a ajuns în arest. Acesta a intrat în vizorul polițiștilor după ce a cerut bani de la o cursantă. Fata l-a denunțat, iar ofițerii DGA au pregătit un adevărat flagrant.

SHARE

Un instructor auto s-a crezut afacerist, dar a ajuns în arest

Un instructor auto s-a crezut afacerist, dar a ajuns în arest. Bărbatul i-a dat asigurări unei eleve că va trece proba de traseu fără probleme, dacă îi va plăti o sumă de bani. Din câte se pare, ar fi vorba despre 1.200 de lei.

El a pretins că o parte din această sumă va ajunge la funcționarii publici de la Serviciul Permise Auto Brăila și chiar s-a oferit să o înscrie pe cursantă la examen, pentru a-i câștiga și mai mult încrederea.

Citește și: O tânără de 23 de ani s-a crezut invincibilă în trafic și a ajuns la închisoare. Cum a fost prinsă?

Ce a făcut tânăra cursant?

Tânăra l-a denunțat, însă, iar ofițerii DGA l-au oprit joi în trafic pe instructor.

Au ridicat acte, alte mijloace de probă, dar și banii pe care i-au găsit în torpedou și care, cel mai probabil, erau marcați.

Instructorul a fost reținut 24 de ore pentru trafic de influență și urmează să fie prezentat în fața judecătorului de drepturi și libertăți, pentru a stabili dacă îl trimite în arest preventiv.

Citește și: O femeie a încercat să-și ia carnetul de conducere dând examenul de 960 de ori. În 2005 a început

Caz similar și în Teleorman 

Un instructor auto din Teleorman a fost prins în flagrant de ofițerii DGA în timp ce primea bani de la un cursant, căruia i-ar fi promis că-i va facilita obținerea permisului auto.

„La data de 19.04.2023, ofițeri de poliție judiciară din cadrul Direcției Generale Anticorupție – Serviciul Județean Anticorupție Teleorman, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Teleorman, au realizat prinderea în flagrant a unei persoane care are calitatea de instructor auto.

Imediat după ce a primit o sumă de bani de la un cursant al unei școli de șoferi, lăsându-l să creadă că îi poate facilita obținerea permisului de conducere.

A primit mită 500 de euro

În fapt, în cursul acestei dimineți (19 aprilie n.r.), instructorul auto a primit suma de 500 de euro de la cursantul în cauză, în schimbul traficării unei presupuse influențe asupra polițistilor examinatori din cadrul Serviciului regim permise și înmatriculări Teleorman, astfel încât persoana în cauză să promoveze proba practică pentru obținerea permisului de conducere”, se arată într-un comunicat remis de DGA.

Citește și: Tânără prinsă la volan fără permis. Făcea școala de șoferi și urma să dea examenul auto

Instructorul auto a fost condus la sediul Parchetului de pe lângă Tribunalul Teleorman, cercetările fiind continuate sub aspectul săvârșirii infracțiunii de trafic de influență.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te