Un bărbat a câștigat 380.000.000$ după ce loteria a afișat numere greșite. De ce a ajuns la tribunal

DE Alex Darvari | Actualizat: 25.02.2024 - 19:06
Un bărbat a câștigat 380.000.000$ după ce loteria a afișat numere greșite. De ce a ajuns la tribunal - Foto: Freepik

Un bărbat a câștigat 380.000.000$ după ce loteria a afișat numere greșite. De ce a ajuns la tribunal? vă povestim în articolul ce urmează. Chiar dacă loteria a recunosuct greșeala, ea șine de bani și nu plătește prmeiul.

SHARE

Un bărbat care a crezut că a câștigat la loto 340 de milioane de dolari a dat în judecată loteria, după ce administratorii jocului au declarat că site-ul lor a arătat din greșeală numerele jucate de respectivul bărbat ca fiind combinația câștigătoare.

Un bărbat a câștigat 380.000.000$ după ce loteria a afișat numere greșite. De ce a ajuns la tribunal

John Cheeks, rezident în Washington DC, a cumpărat un bilet de loterie. Deși Cheeks nu a văzut extragerea din ziua următoare, a văzut numerele sale afișate pe site-ul loteriei din DC două zile mai târziu.

Numerele erau cele câștigătoare și el a crezut că a luat marele premiu. Loteria refuză să îi dea banii sub pretextul că cifrele văzute de John au apărut dintr-o eroare de programare și nu sunt numerele câștigătoare.

Citește și: LOTO Report de peste 7.000.000 € la 6 din 49. Ce premii mai sunt în joc

Cifrele de pe biletul său erau o combinație de zile de naștere ale familiei și alte numere cu semnificație personală. Vorbind pentru NBC Washington, Cheeks a spus: "M-am emoționat puțin, dar nu am strigat, nu am țipat. Am sunat politicos un prieten. Am făcut o fotografie, așa cum mi-a recomandat, și asta a fost tot. M-am dus la culcare".

Citește și: A fost câștigat marele premiu la 6 din 49: peste 1,72 milioane de euro. Biletul, jucat în București

Dar apoi lucrurile pentru Cheeks au luat o întorsătură mai proastă atunci când a mers la biroul loteriei și jocurilor de noroc pentru a-și răscumpăra biletul. Documentele tribunalului susțin că administratorii au refuzat cererea de jackpot a lui Cheeks, spunându-i într-o scrisoare: "Cererea de revendicare a premiului petiționarului a fost respinsă ... deoarece biletul nu a fost validat ca fiind câștigător de către sistemul de jocuri de noroc.

Cheeks a mai spus că a primit o solicitare ciudată din partea unui membru al personalului de revendicare care i-ar fi spus: "Hei, acest bilet nu este bun. Aruncă-l în coșul de gunoi".

Cheeks și-a amintit: "I-am aruncat o privire severă. L-am întrebat: "La coșul de gunoi?", arată Guardian

'Oh, da, aruncați-l la gunoi. Nu vei fi plătit. E un coș de gunoi chiar acolo'".

Cheeks nu a aruncat biletul. În schimb, l-a pus într-o cutie de valori, a apelat la un avocat și a dat în judecată loteria. Printre ceilalți inculpați menționați în procesul lui Cheeks se numără loteria SUA și antreprenorul de jocuri de noroc.

Într-o declarație în instanță, managerul de proiect al loteriei, Brittany Bailey, a declarat că, la 6 ianuarie 2023, echipa de asigurare a calității a companiei a efectuat teste la site.

În acea zi, la ora 12.09, echipa loteririe a postat din greșeală numerele de la testul făcut direct pe site-ul loteriei.

Bailey a adăugat că numerele de la test nu au fost numerele extrase oficial la 7 ianuarie 2023. 

Doar că, pe 8 ianuarie, numerele de loterie necâștigătoare (de la teste) au fost listate alături de numerele câștigătoare reale pe site-ul loteriri. După ce și-a dat seama de eroare, pe 9 ianuarie, echipa loteriei a eliminat numerele necâștigătoare de test

În ciuda afirmațiilor lui Taoti, avocatul lui Cheeks, Richard Evans, a declarat pentru NBC Washington: "Ei au spus că s-a făcut o greșeală. ... Nu am văzut încă dovezile care să susțină acest lucru".

Există un precedent

Evans a susținut că există un precedent pentru o astfel de situație. În noiembrie anul trecut, Loteria din Iowa a afișat numere greșite, invocând o "eroare de raportare umană". Cu toate acestea, Loteria din Iowa a declarat că toți câștigătorii temporari - persoanele care au avut numerele în cauză - și-au putut păstra premiile, care au variat între 4 și 200 de dolari.

"O greșeală a fost recunoscută de un contractor și au plătit câștigurile", a declarat Evans.

Trebuie văzut dacă Ewans va primi cele 380.000.000 $ pe care i-a câștigat dintr-o eroare.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te