Țara din Europa unde asistentele românce ar putea primi un salariu de câteva ori mai mare ca în țară

DE Vlad Alexandru | Actualizat: 26.11.2023 - 09:33
Țara din Europa unde asistentele românce ar putea primi un salariu de câteva ori mai mare ca în țară Foto: Freepik.com - rol ilustrativ

Mulți specialiști din sistemul medical românesc se gândesc să plece din țară pentru condiții de muncă mai bune și bani mai mulți. Însă, nu numai medicii găsesc joburi bine plătite, ci și asistenții. O țară din Europa le oferă salarii de trei ori mai mari decât în România.

SHARE

Sunt foarte mulți specialiști din sistemul medical românesc care se gândesc să plece din țară pentru condiții de muncă mai bune și bani mai mulți.

Dar nu numai medicii găsesc joburi bine plătite, ci și asistenții. O țară din Europa le oferă acestora salarii de trei ori mai mari decât în România, pentru a munci acolo. 

Țara din Europa unde asistentele românce ar putea primi un salariu de câteva ori mai mare decât în țară

Norvegia se alătură listei țărilor care își îndreaptă atenția spre personalul medical străin, prezentând oferte extrem de atrăgătoare în comparație cu situația actuală a sistemului de sănătate din diferite țări.

Citește și: Țara din Europa unde românii pot câștiga 6.500 €/lunar. Mai mult decât președintele. Ce se cere

Astfel, Norvegia pare să devină o destinație dorită pentru asistentele medicale în căutare de condiții de muncă îmbunătățite și oportunități financiare semnificative.

Antonio De Palma, președintele național al sindicatului asistentelor medicale Nursing Up, a dezvăluit că "noi oferte de muncă tentante pentru asistenți medicali italieni sosesc în aceste zile într-o avalanșă, pe care încercăm să le analizăm cu atenție și atenție".
 
Această mișcare a stârnit interesul asistenților medicali italieni, oferindu-le oportunități care par greu de refuzat, semnalează presa italiană, scrie stiridiaspora.ro

Salarii între 2.800 și 3.500 de euro net pe lună

Ofertele de muncă provin în special de la serviciul public de sănătate norvegian, care colaborează cu o agenție internațională spaniolă cu sediul în Alicante.

Președintele național al sindicatului asistentelor medicale Nursing Up a subliniat că aceste oportunități sunt asociate cu propuneri economice atractive, cu salarii cuprinse între 2.800 și 3.500 de euro net pe lună.

Citește și: 6 locuri de muncă, în țara care plătește bine românii, pe care nu le vrea nimeni. 6.600 € salariu

Contractele sunt, toate, pe durată nedeterminată, iar cunoașterea limbii norvegiene nu mai este o cerință esențială. De asemenea, salariul nu include doar beneficii financiare, ci și un program de lucru stabil de 37,5 ore pe săptămână.

În România, un asistent medical principal poate câștiga 5.070 de lei, iar un asistent medical 4.875 de lei.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te