Suspiciuni de muşamalizare a Cazului 2 Mai. Tatăl fetei ucise crede că legea e cu dublă măsură

DE Florin Budescu | Actualizat: 22.08.2023 - 13:11
Suspiciuni de muşamalizare a Cazului 2 Mai - Foto: captură video Digi24

Cătălin Ştefan Dragomir, tatăl fetei ucise între Vama Veche şi 2 Mai, de un tânăr şofer sub influenţa drogurilor, bănuieşte că ancheta în dosar este în curs de muşamalizare, pentru că ar exista o versiune a Legii, în care scăpăm, "pentru că avem cunoștinţe".

SHARE

Tatăl fetei de 20 de ani, Roberta Marina Dragomir, care a fost ucisă în accidentul de la 2 Mai, provocat de un tânăr ce consumase droguri, spune că se teme că s-ar încerca mușamalizarea cazului, dar el are încredere în Justiție. 

Vlad Pascu, adolescentul care a ucis doi tineri, după ce a intrat cu un Mercedes decapotabil într-un grup de opt persoane, fusese oprit de Poliție în aceeași noapte și lăsat apoi să plece, deși asupra lui a fost găsit un joint.

Suspiciuni de muşamalizare a Cazului 2 Mai

Mașina condusă de Pascu nu avea asigurare RCA. Tânărul a plecat din sediul Poliției fără să fie testat pentru droguri. O oră mai târziu a provocat tragedia.

În acelaşi tragic accident, Pascu l-a lovit şi pe Sebastian Andrei Olaru, care de asemenea a fost ucis. Ambii tineri erau studenți la Facultatea de Geografie a Universităţii din București.

„Am eu suspiciunea aceasta", spune Cătălin Ştefan Dragomir, "că s-ar putea încerca mușamalizarea, dar am încredere în Justiție și în oamenii legii. Chiar nu vreau să mă dezamăgească pe mine și pe toți părinții care au copii”.

Citeşte şi: Familia lui Vlad Pascu, afaceri de milioane de $. Vor să plătească recuperarea părinților victimelor

„Eu, dacă aș fi pățit același lucru la un filtru, nu neapărat că cineva m-ar fi reclamat în trafic, și mi s-ar fi găsit în vehiculul meu substanțele, aceleași substanțe, aceeași cantitate, aș mai fi plecat din locul acela?", se întreabă retoric Dragomir.

"Poate să-mi răspundă cineva din Poliție de treaba asta, de lucrul ăsta?", continuă tatăl Marinei, explicând: "Eu cred că totuși avem două legi - una în care scăpăm pentru că avem cunoștințe și a doua în care trebuie să plătim pentru ceea ce facem”.

Citeşte şi: Părinții tânărului care a produs tragedia de la 2 Mai: „Nu încercăm să-l absolvim de rigorile legii"

Vlad Pascu, băiatul de 19 ani care a provocat accidentul, fusese oprit de Poliție, în aceeași noapte, dar a fost lăsat să plece, deși în mașina lui au fost găsite, într-un pachet de ţigări, o ţigară de tip joint şi o folie pe care scria Bromazepam, care conţinea patru pastile.

Analizele care i-au fost făcute după accident au indicat că Vlad Pascu consumase cocaină, amfetamină şi metamfetamină, deci și alte tipuri de droguri decât cele găsite în mașina lui.

Şeful Poliţiei Judeţene Constanţa, Adrian Glugă, a afirmat ieri că, din datele transmise de către polițiștii care l-au oprit, „conducătorul auto nu prezenta semne specifice consumului de substanțe psihoactive”.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te