Sistemul de protecție românesc: Aproape 500 de cazuri de infectare cu Covid-19 și peste 20 de decese

DE Octavia Constantinescu | Actualizat: 21.04.2020 - 20:53
FOTO: Inquam Photos - Virgil Simonescu

Sunt 468 de cazuri de infectare cu coronavirus și 24 de decese în sistemul de protecție românesc, a anunțat marți Autoritatea pentru Persoanele cu Dizabilități, Copii și Adopții (ANDPDCA). Totuși, o nouă raportare a GSC ridică numărul deceselor la 27.

SHARE

Aproape jumătate din cazurile de infectare sunt la Suceava, la un centru rezidențial din Sasca Mică, unde 234 de persoane cu dizabilități au fost confirmate cu coronavirus. 

Decesele s-au înregistrat în Vrancea, Galați, Brașov. 

ANDPDCA vorbește despre 16 decese la centrele pentru vârstnici din Galați, însă Grupul de Comunicare Strategică (GSC) a anunțat, marți după-amiază, alte trei decese în aceste centre, ridicând, astfel, numărul victimelor la 19, iar bilanțul total al rezidenților infectați cu Covid-19, care au murit în sistemul de protecție românesc, ajunge la 27.  

Citește mai multe aici: Numărul victimelor din cauza coronavirusului a crescut la 498. Trei din cele 16 noi decese, la azil 

Autoritatea mai precizează și că o persoană infectată cu coronavirus s-a vindecat. 

Redăm bilanțul prezentat de ANDPDCA: 

„În jud. SUCEAVA, la Centrul de Recuperare și Reabilitare Neuropsihică Sasca Mică, avem cel mai important focar de până acum, apărut într-un centru rezidențial: 243 de persoane din rândul beneficiarilor cu dizabilități testate pozitiv.

Dat fiind că toate persoanele sunt asimptomatice,DSP a decis măsura carantinării în centru, sub supraveghere medicală, iar beneficiarii care nu au fost infectați sunt izolați de restul colectivului. DSP Suceava continua testarea personalului din toate centrele de îngrijire a persoanelor vârstnice sau vulnerabile din judeţul Suceava, de două ori pe lună, în contextul prevederilor Ordonanței Militare nr. 8 / 09.04.2020.
---
DÂMBOVIȚA: 32 de persoane rezidente testate pozitiv, toate asimptomatice, într-un centru pentru vârstnici sunt acum spitalizate. În centru au rămas 20 de beneficiari și 12 angajați.

VRANCEA: 2 decese și 26 persoane infectate provenind dintr-un centru pentru persoane vârstnice.

HUNEDOARA: 4 decese și 36 de persoane infectate (31 provenind din centrul pentru vârstnici de la Orăștie, alte 5 persoane adulte cu dizabilități dintr-un centru aflat în subordinea DGASPC - spitalizate). În centrul din Orăștie mai sunt 5 beneficiari și 5 angajați testați negativ.

GALAȚI: 16 decese și 85 persoane vârstnice provenind dintr-un centru privat (S. Ilie). Li se adaugă cei 18 persoane vârstnice infectate într-un centru al primăriei.
La Galați este raportat și primul VINDECAT din focarul inițial apărut în centrul privat.

BUCUREȘTI: 3 copii cu dizabilități se află încă spitalizați. Tot în București sunt 5 persoane cu dizabilități și un deces într-un centru privat de îngrijire a persoanelor vârstnice.

BRAȘOV: un deces și 4 cazuri confirmate într-un centru privat pentru persoane vârstnice.

BOTOȘANI: 16 cazuri confirmate într-un centru privat pentru persoane vârstnice”.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te