Preşedintele CJ Vrancea spune că una dintre firmele de deszăpezire nu şi-a îndeplinit obligaţiile

DE Alexandru Pop | Actualizat: 28.01.2023 - 19:00
Preşedintele CJ Vrancea spune că una dintre firmele de deszăpezire nu şi-a îndeplinit obligaţiile - Foto: PXHere

Una dintre firmele cu care Consiliul Judeţean Vrancea are încheiat un contract pentru deszăpezire "nu şi-a îndeplinit cum trebuie obligaţiile contractuale", dar administraţia judeţeană a reuşit să suplimenteze numărul de utilaje, pentru a interveni eficient.

Investește în acțiuni cu 0% comision!

Capitalul tău este expus riscurilor.
SHARE

"Avem o firmă care nu îşi îndeplineşte cum trebuie obligaţiile contractuale şi care ne pune în mare dificultate. Firma nu prestează serviciile la nivelul care ar trebui comparativ cu nivelul de alertă meteo. Noi am trimis deja somaţii încă din cursul zilei de vineri, dar trebuie să respectăm paşii necesari.

De tras la răspundere, cu siguranţă o vom face. Având în vedere starea de alertă de la acest moment, putem face astfel încât să suplimentăm numărul de utilaje şi să le distribuim într-un timp scurt acolo unde e nevoie.

Am reuşit deja să găsim şi alte utilaje pentru a suplimenta intervenţia pe tronsoanele respective. Din păcate, şi vântul este extrem de violent. Trece freza şi, la zece metri în urmă, carosabilul se acoperă iarăşi cu zăpadă.

Citeşte şi: Stare de alertă în Vrancea. 11 drumuri judeţene naţionale şi 8 drumuri judeţene au fost închise

E o luptă inegală cu natura, dar facem ce putem. Suntem într-o luptă contra-cronometru şi oamenii au aceste nemulţumiri, care sunt reale, într-adevăr", a precizat Cătălin Toma, preşedintele CJ Vrancea, pentru Agerpres.

"La aceste moment avem 12 drumuri judeţene blocate, cele mai multe parţial, astfel că se produc tot felul de confuzii. Depinde de rutele pe care le aleg oamenii. Nu vreau să acuz pe nimeni, pentru că oamenii doresc să ajungă într-un timp scurt acolo unde au nevoie.

Din păcate, la acest moment nu reuşim să avem suficiente utilaje comparativ cu intensitatea vântului şi este o muncă aproape în zadar, dar insistăm. Şi vreau să îi asigur pe toţi cetăţenii că intervenim şi facem tot posibilul să fim cât mai eficienţi.

Le mulţumesc foarte mult primarilor care au intervenit intempestiv şi cetăţenilor care au dat dovadă de spirit civic şi ne-au pus la dispoziţie utilaje proprii şi au ajutat la deszăpezirea unor porţiuni de drum.

Fac apel către populaţie să evite pe cât posibil deplasările la momentul acesta, cel puţin până mâine, când va trece codul portocaliu şi vom avea şi posibilitatea să operăm în timp real şi eficient. Facem tot posibilul să asigurăm măcar accesul serviciilor care sunt foarte importante, respectiv salvare sau pompieri", a spus Toma.

Preşedintele CJ Vrancea a adăugat că ţine permanent legătura cu prefectul judeţului Vrancea, Nicuşor Halici, şi se sprijină reciproc în acţiunile pe care autorităţile le întreprind la nivelul judeţului.

În cursul zilei, prefectul Nicuşor Halici a declarat că firmele care au contractat servicii de deszăpezire pe drumurile judeţene nu şi-au respectat angajamentele, astfel că, în peste 85% din sectoarele de drum judeţean nu a existat activitate de deszăpezire.

În judeţul Vrancea a fost decretată astăzi starea de alertă, ca urmare a situaţiei generate de codul portocaliu de ninsoare şi viscol, în vigoare până duminică.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

 • Revista tipărită
 • Acces parțial online
 • Newsletter
 •  
Abonează-te

Digital + Print

 • Revista tipărită
 • Acces total online
 • Acces arhivă
 • Newsletter
Abonează-te

Digital

 • Acces total online
 • Acces arhivă
 • Newsletter
 •  
Abonează-te
© 2023 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te