Poliţia din Vama Veche, jenant. Îşi desfăşoară activitatea într-un container

DE Florin Budescu | Actualizat: 23.08.2023 - 10:31
Poliţia din Vama Veche, jenant - Foto: ct100.ro

Până în 2015, Poliția nu avea un sediu al ei în localitatea Vama Veche. Când era nevoie, interveneau aici poliţiştii din comuna Limanu sau oraşul Mangalia, dar şi Jandarmeria. În aprilie 2015, a fost inaugurat un birou local.Birou de Poliţie Vama Veche-2 Mai

SHARE

Acesta ar funcţiona pe strada Mihail Kogălniceanu, la numărul 35. Dar această clădire este într-o stare avansată de degradare.

Nu numai atât, dar ea mai este şi foarte bine cunoscută de localnici ca "Şcoala Veche". Aşa că sediul Poliţiei a fost mutat într-o clădire-container, care arată de parcă ar fi toaleta din fundul curţii.

Poliţia din Vama Veche, jenant

În ultimii ani localităţile turistice Vama Veche şi 2 Mai au cunoscut o dezvoltare continuă, în ceea ce priveşte construcţia unităţilor de cazare şi de alimentaţie publică, iar numărul turiştilor a crescut an de an.

De asemenea, în zonă sunt organizate numeroase manifestări cultural-artistice, la care participă un public numeros, ceea ce implică prezenţa activă a poliţiştilor.

Totodată, localităţile sunt situate într-o zonă de tranzit, în imediata apropiere a frontierei de stat a României cu Bulgaria. 

Citeşte şi: Lege blândă? Vlad Pascu care a ucis 2 tineri risca în SUA pușcărie pe viață. În România, maxim 7 ani

Prin asigurarea unui sediu distinct pentru această structură, spun autorităţile locale, se obţin o serie de beneficii, cum ar fi scurtarea timpului de reacţie şi intervenţie în sprijinul cetăţenilor, activităţile procedurale desfăşurându-se în această locaţie.

Sediul Biroului de Poliţie Vama Veche – 2Mai, din Şcoala Veche, a fost pus la dispoziţie şi amenajat de către Primăria şi Consiliul Local Limanu, conform ct100.ro

"Structura de poliţie este dotată cu o autospecială distribuită de Ministerul Afacerilor Interne în primăvara acestui an.”, spunea atunci IPJ Constanța.

Citeşte şi: Șoferul care a ucis doi tineri la 2 Mai conducea un Mercedes de colecție. Zoia Ceaușescu avea unul

Activitatea structurii a debutat odată cu minivacanţa de 1 mai, dar la 1 august 2018 noul primar din Limanu, Daniel Georgescu, vicepreşedinte PSD Constanţa, a transmis către Secția 3 Poliție Rurală Mangalia o adresă oficială, prin care solicita eliberarea spațiului.

Georgescu susţinea că acesta nu este conform și că Primăria nu mai are bani pentru plata cheltuielilor de întreținere și funcționare.

Funcţiona într-un sediu fără forme legale

„Având în vedere faptul că în perioada imediat următoare unitatea administrativ teritorială comuna Limanu intenționează să inițieze demersuri în vederea efectuării unei expertize pentru reabilitarea imobilului-construcție școală Vama Veche, din localitatea Vama Veche, str. Mihail Kogălniceanu nr. 35, spațiu în care dumneavoastră vă desfășurați activitatea fără a deține forme legale asupra acesteia, vă înștiințăm pe această cale că este necesar să procedați, în termen de cinci zile, la eliberarea imobilului în cauză.

De asemenea, precizăm că la acest moment nu mai există resurse bugetare, în cadrul bugetului local al comunei Limanu, pentru plata cheltuielilor de întreținere și funcționare a acestui spațiu”, arăta atunci edilul.

Rezultatul este că azi Poliția funcționează... într-un container.

Supărare

Surse neoficiale spun că primarul a fost supărat că poliția și jandarmii nu au intervenit atât de repede cum a dorit la un scanda izbucnit la restaurantul pe care îl deține.

La vremea respectivă, după ce a adresa prin care cerea mutarea sediului Poliției a fost făcută publică, primarul Georgescu a transmis o explicație prin intermediul unui comuniat de presă:

„Ca urmare a speculațiilor apărute recent în mediul on-line și în mass-media doresc să fac următoarele precizări: Biroul de Poliție Vama Veche – 2 Mai, ce aparține de Secția 3 Poliție Rurală Mangalia nu are sediul în clădirea la care se face referire în materialele apărute în mass-media.

Proovizorat perpetuu

În perioada sezonului estival, ca urmare a unei înțelegeri verbale, acest birou a funcționat fără forme legale într-un spațiu pus la dispoziție de Primăria comunei Limanu în localitatea Vama Veche, la adresa Mihail Kogălniceanu numărul 35.

Am agreat această modalitate de organizare pentru a asigura operativitate în cazul unor solicitări de intervenție.

Precizez că această soluție a fost una temporară, pentru perioada de vârf a sezonului estival, când localitățile 2 Mai și Vama Veche devin extrem de aglomerate. Secția 3 Poliție Rurală Mangalia are un post permanent, într-o clădire ce aparține Ministerului Afacerilor Interne în localitatea Limanu.

Cădea pe poliţişti

Imobilul ce se află la adresa Mihail Kogălniceanu la numărul 35 este din punct de vedere legal înregistrat ca Școala Vama Veche.

Clădirea este într-o stare avansată de degradare și potrivit calendarului de lucrări al Primăriei Limanu urmează să între în proces de reabilitare.

Este o clădire de utilitate publică, iar consolidarea imobilului trebuie să se desfășoare conform procedurilor legale. În plus, starea avansată de degradare a clădirii reprezintă un risc major pentru viața oricui”.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te