Șoferul care a ucis doi tineri la 2 Mai conducea un Mercedes de colecție. Zoia Ceaușescu avea unul

DE Mircea Neacșu | Actualizat: 22.08.2023 - 22:41
Cei doi tineri omorâți la 2 Mai, călcați cu un Mercedes SL de colecție. Avea și Zoia Ceaușeșcu - Foto. colaj NW
Mercedes SL similar cu cel condus de beizadeaua Pascu avea și Zoia Ceaușescu - Foto: automarket.ro
Mercedes-ul SL al lui Bobby Ewing - Foto: pinterest.com

Matei Vlad Pascu, copilul de 19 ani a familiei Pascu, cu afaceri de milioane de dolari, i-a călcat mortal pe Roberta Dragomir și Sebastian Olaru în 2 Mai conducând un Mercedes SL450 decapotabil de colecție. A avut și Zoia Ceaușescu un model similar.

SHARE

Drogat cu cocaină, amfetamină şi metamfetamină, Matei Vlad Pascu, copilul de 19 ani a familiei Pascu, a provocat „tragedia verii” pe litoralul românesc intrând într-un grup de opt tineri pietoni, în dimineața zilei de 19 august, și călcându-i mortal pe Roberta Marina Dragomir, în vârstă de 20 de ani, și pe Sebastian Andrei Olaru, în vârstă de 21 de ani, cu un Mercedes SL450 decapotabil, de colecție, al tatălui său. 

Mercedes-ul SL450, condus de Matei Vlad Pascu drogat, este un model de epocă, cu specificații pentru piața din Statele Unite, după design-ul parașocurilor și al blocurilor optice față, produs în diferite variante din 1971 până spre sfârșitul anilor 1980, extrem de apreciat atât acum 40 de ani, cât și în zilele noastre, mai ales de pasionați. 

Mercedes-uri SL similare au avut, printre alții, de exemplu, Zoia Ceaușescu, fiica fostului dictator Nicolae Ceaușescu și a Elenei Ceaușescu, și personajul Bobby Ewing din celebrul serial Dallas, fiul cel mic al lui Jock și al lui Ellie Ewing interpretat de Patrick Duffy. 

Citește și: Predoiu vorbeşte despre nevoia identificării, inculpării şi condamnării marilor dealeri de droguri

Mașina cu care Matei Vlad Pascu s-a dat șmecher pe Litoral și a ucis doi tineri nevinovați are un motor de V8 cu injecție mecanică pe benzină de 4.5 litri, care dezvoltă peste 200 de cai putere.

Decapotabila are doar două locuri confortabile, o a treia persoană putându-se înghesui în spatele scaunelor față pe distanțe scurte. 

La ora actuală, prețul de piață al unui Mercedes SL450 de la cumpăna dintre anii 1970 și 1980 este de circa 50.000 de dolari pentru un exemplar în stare foarte bună, potrivit site-urilor de specialitate. 

Citește și: Ambasadorul care și-a luat și recondiționat 9 mașini de epocă din salariu. Soția, anchetată de DNA

Mercedes SL similar cu cel condus de beizadeaua Pascu avea și Zoia Ceaușescu

Un Mercedes SL similar cu cel condus de beizadeaua Pascu, dar mai vechi, avea și Zoia Ceaușescu. Este vorba despre un Mercedes SL350 intrat în colecția lui Nicolae Ceaușescu în 1973 și a fost "îmbunătăţit" la vremea respectivă cu un sistem de siguranţă montat de Securitate. 

Mercedes-ul SL al fostului dictator, la volanul căruia a fost văzută mai des Zoia, a fost scos la licitație de RAAPPS și vândut în 1999 unui pasionat irlandez pe nume Conor Hughes cu circa 4.000 de kilometri la bord.

Acesta a recondiţionat maşina şi a ajuns la 17.500 kilometri la bord până în martie 2016, când a decis să o vândă în cadrul unei licitaţii desfăşurate în localitatea germană Stuttgart. Maşina a fost achiziţionată de un cumpărător care a preferat să rămână anonim pentru 49.450 de euro, iar irlandezul a decis să doneze întreaga suma obţinută Fundaţiei "Bunul Samaritean" din localitatea gălăţeană Nicoreşti, potrivit automarket.ro.

Citește și: Tatăl tânărului care a ucis doi studenți, legături cu Sile Cămătaru. „Pe soțul meu l-a îmbolnăvit”

Șoferul drogat, care a produs teribilul accident de la 2 Mai, arestat. Suspiciuni de mușamalizare

Șoferul drogat care a provocat accidentul mortal de la 2 Mai cu Mercedes-ul SL450 a fost arestat pentru 30 de zile. Decizia instanței nu este definitivă.

Citește și: Șoferul drogat care a produs teribilul accident de la 2 Mai, arestat. Poliția răspunde acuzațiilor

Iar Cătălin Ştefan Dragomir, tatăl fetei ucise între Vama Veche şi 2 Mai, bănuieşte că ancheta în dosar este în curs de muşamalizare, pentru că ar exista o versiune a Legii, în care scăpăm, "pentru că avem cunoștinţe".

Vlad Pascu, adolescentul care a ucis doi tineri, după ce a intrat cu un Mercedes decapotabil într-un grup de opt persoane, fusese oprit de Poliție în aceeași noapte și lăsat apoi să plece, deși asupra lui a fost găsit un joint.

Mașina condusă de Pascu nu avea asigurare RCA. Tânărul a plecat din sediul Poliției fără să fie testat pentru droguri. O oră mai târziu a provocat tragedia.

În acelaşi tragic accident, Pascu l-a lovit şi pe Sebastian Andrei Olaru, care de asemenea a fost ucis. Ambii tineri erau studenți la Facultatea de Geografie a Universităţii din București.

„Am eu suspiciunea aceasta", spune Cătălin Ştefan Dragomir, "că s-ar putea încerca mușamalizarea, dar am încredere în Justiție și în oamenii legii. Chiar nu vreau să mă dezamăgească pe mine și pe toți părinții care au copii”.

„Eu, dacă aș fi pățit același lucru la un filtru, nu neapărat că cineva m-ar fi reclamat în trafic, și mi s-ar fi găsit în vehiculul meu substanțele, aceleași substanțe, aceeași cantitate, aș mai fi plecat din locul acela?", se întreabă retoric Dragomir.

"Poate să-mi răspundă cineva din Poliție de treaba asta, de lucrul ăsta?", continuă tatăl Marinei, explicând: "Eu cred că totuși avem două legi - una în care scăpăm pentru că avem cunoștințe și a doua în care trebuie să plătim pentru ceea ce facem”.

Vlad Pascu, băiatul de 19 ani care a provocat accidentul, fusese oprit de Poliție, în aceeași noapte, dar a fost lăsat să plece, deși în mașina lui au fost găsite, într-un pachet de ţigări, o ţigară de tip joint şi o folie pe care scria Bromazepam, care conţinea patru pastile.

Familia lui Vlad Pascu, afaceri de milioane $

Familia lui Vlad Pascu ar derula afaceri de milioane de dolari, potrivit informațiilor publice și ale unor apropiați. Tatăl ar fi fost implicat într-o tranzacție de 17 milioane de dolari.

Mama lui Vlad Pascu, Miruna Pascu, are afaceri cu imobiliare. Numele ei apare pe site-uri de imobiliare, acolo unde proprietarii își vând direct bunurile (www.directproprietar.ro). Astfel, aici apar la vânzare două terenuri din zona Parcului Herăstrău și de pe Șoseaua Petricani, iar la contact apare numele Miruna Pascu.

Apoi, tatăl tânărului, Mihai Pascu, a fost, în urmă cu ceva ani, director de concurs la Cupa Off Road Masters X3M Vâlcea. Bărbatul a menționat, la profilul de pe pagina sa de socializare, că locuiește acum în orașul Roermond din Olanda.

Chiar înainte de accident, Mihai Pascu a postat un videoclip alături de fiul său. Vlad se afla la volanul unei decapotabile, iar în înregistrarea video cei doi spun că se află în localitatea Vama Veche. Pe de altă parte, la adresa unde locuiește Vlad Pascu apare, cu sediul social, firma Bauhaus Factory S.R.L.”.

 Mai mult, la un post de televiziune, Monica Tatoiu a dezvăluit cu ce se ocupa, de fapt, tatăl lui Vlad Pascu. 

„Îl știu de când era mic, avea 3-4 ani. Tatăl lui amenința că ne omoară, că ne face, că ne drege cu el de mână. Avea exact aceeași coafură, aceeași atitudine pe care o are copilul acum. Ne amenința pentru că îl împiedicam să pună mâna pe pepiniera Bucureștiului. Voiam să salvăm un parc, niște copaci, niște păsări.

Am avut trei sau patru ani procese cu el. Soțul meu s-a îmbolnăvit grav atunci. Până la urmă l-a dovedit, dar atenție! Acest om, tatăl acestui copil… copilul nu are nicio vină. Tatăl acestui copil a încheiat o afacere de 17 milioane de euro cu bani cash în fața unui notar care, ulterior, în 2017, a fost trimis în judecată și condamnat.

Am trimis documente la spălarea banilor și nimeni nu s-a deranjat. Nu ne punem întrebări că acești părinți au niște relații care îl vor salva pe acest copil de pușcărie? Și nu-i interesează de cei doi copii morți? Trăim într-o țară înfiorătoare. Acești oameni au ucis doi copii prin copilul lor și și-au ucis și copilul”, a transmis Monica Tatoiu.

Banii au fost de la niște investitori din Sicilia, din Catania, unde probabil o să-l trimită și pe fiu-său după ce-l scapă”, a mai spus Monica Tatoiu.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te