Ce oraș din România este în topul locurilor ideale pentru pensionari? Ce pensie trebuie să aibă

DE Vlad Alexandru | Actualizat: 25.02.2024 - 08:28
Pensionarii migrează către țări mai accesibile Foto: Freepik.com - rol ilustrativ
Timișoara Foto: The Travel

Un oraș din România se află în topul localităților în care poți trăi ieftin ca pensionar. Sunt mulți seniori din țările dezvoltate care își caută un loc mai liniștit și mai ieftin pentru bătrânețe dar care să le ofere și o calitate bună a vieții.

SHARE
Este un trend, în ultimii ani, ca pensionarii să plece din țările în state cu costuri de trai mai mici. De obicei, se caută locuri unde se poate trăi decent cu mai puțin de 1.000 de euro pe lună. Acestea trebuie să ofere, pe lângă o calitate bună a vieții, peisaje frumoase și o bogată moștenire culturală.
 
Potrivit unui top făcut de The Travel, Timișoara se află într-un top zece al orașelor accesibile în care pensionarii se pot retrage pentru a se bucura de peisaje frumoase, siguranță, liniște, activități diverse etc. 

Topul localităților din lume unde poți trăi ieftin ca pensionar

În Timișoara, conform celor de la The Travel, se poate trăi cu 720 de euro pe lună. Acest oraș este pe locul 5 în top.  ”Renumită pentru clădirile sale Wiener Secession, baroc, art nouveau, istoricism și neoclasicism, Timișoara este o bijuterie în România, cu arhitectură diversă, care a câștigat porecla orașului, „Mica Vienă”. 
 
Este un oraș vibrant, ideal pentru pensionarii care iubesc stilul de viață plin de viață, dar accesibil, și se mândrește cu o rată scăzută a criminalității.
 
Evenimentele culturale, muzeele și spectacolele de teatru îi vor ține ocupați pe pensionari în timp ce profită de clima blândă.
 
 
Timișoara se mândrește și cu parcuri frumoase și spații verzi pe care pensionarilor le va plăcea să le exploreze. Este unul dintre cele mai pitorești și uluitoare locuri din România !”, este caracterizat orașul de pe Bega. 
 
 
Alături de Timișoara, în top mai sunt orașe din Polonia, Columbia, Africa de Sud, Ecuador, Slovenia, Thailanda, Vietnam, Turcia și Maroc.
 
Astfel, conform topului The Travel, pe locul 10 între cele mai accesibile locuri din Europa se află Torun din Polonia. Costul mediu de trai cu chirie este de 900 de euro pe lună.  Situat pe râul Vistula, orașul este renumit și pentru Muzeul Turtei Dulce . 
 

Pe locul 9 se află Medellín, Columbia, unde costul mediu de trai cu chirie inclusă este de 760 de euro pe lună.

Ascuns în provincia muntoasă Antioquia, Medellín este cunoscut pentru industria sa de cafea. Vremea temperată i-a adus orașului supranumele de „Orașul Primăverii Eterne”.

Pe locul 8 se află Pretoria, Africa de Sud, unde costul mediu de trai cu chirie inclusă este de 750 de euro pe lună.

Unul dintre cele mai frumoase orașe din Africa de Sud, Pretoria este un oraș academic renumit, fiind gazda unor centre de cercetare și universități. 

Pe locul 7 se află Cuenca, Ecuador, unde costul mediu de trai cu chirie inclusă este de 740 de euro pe lună.

Acesta este cunoscut pentru celebrele pălării Panama făcute din paie. Pensionarii nu vor întâmpina dificultăți în a se deplasa datorită sistemului eficient de transport de aici.

Citește și: Pensie de doar 1.280 lei după 27 de ani munciți. De ce la recalculare va avea cu 350 lei mai puțin?

Pe locul 6 se află Murska Sobota, Slovenia, unde costul mediu de trai cu chirie inclusă este de 730 de euro pe lună.

Orașul Murska Sobota este cunoscut pentru bogata sa moștenire culturală, orașul găzduiește Castelul Murska Sobota, construit în stil renascentist la mijlocul secolului al XVI-lea, muzee și centre de balneoterapie.

Pe locul 5 se află Timișoara, România, unde costul mediu de trai cu chirie inclusă este de 720 de euro pe lună.

Pe locul 4 se află Chiang Mai, Thailanda, unde costul mediu de trai cu chirie inclusă este de 600 de euro pe lună.

 Chiang Mai se mândrește și cu un sistem medical excelent și o rată scăzută a criminalității.

Pe locul 3 se află Da Lat, Vietnam, unde costul mediu de trai cu chirie inclusă este de 500 de euro pe lună.

Este unul dintre cele mai pitorești locuri din Vietnam. Pensionarii se pot plimba prin micile păduri de pini. Orașul este apreciat și pentru clima temperată. De asemenea, este singurul oraș din Vietnam care nu are semafoare, făcându-l și mai relaxant.

Citește și: Cum pot avea soțul și soția pensii egale, deși au luat salarii diferite? Unde se întâmplă ? De ce

Pe locul 2 se află Adana, Turcia, unde costul mediu de trai cu chirie inclusă este de 470 de euro pe lună.

Situat în apropiere de Marea Mediterană, Adana este unul dintre cele mai vechi orașe din lume. Este o destinație perfectă de retragere pentru persoanele în vârstă care iubesc atât natura, cât și cultura. Are facilități medicale moderne și un cost de trai scăzut.

Pe locul 1 se află El Jadida, Maroc, unde costul mediu de trai cu chirie inclusă este de 460 de euro pe lună.

Este un oraș-port, aflat și el pe lista Patrimoniului Mondial UNESCO. Moștenirea arhitecturală a orașului, comunitatea internațională în creștere, clima mediteraneană și costul de trai redus atrag aici mulți pensionari.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te