O nouă proba la examenul auto. Cum trebuie să vorbești corect la telefon în timp ce conduci?

DE Alex Darvari | Actualizat: 01.03.2024 - 17:04
O nouă proba la examenul auto. Cum trebuie să vorbești corect la telefon în timp ce conduci? - Foto: Pexels / Norma Mortenson
Foto: Pexels

O nouă proba la examenul auto. Cum trebuie să vorbești corect la telefon în timp ce conduci? Șoferii vor fi testați cum vorbesc la telefon, în timp ce conduc. Parlamentul a sprijinit, în principiu, o reformă a normelor UE.

SHARE

Probă la examenul de permis auto. Șoferii vor fi testați cum vorbesc la telefon, în timp ce conduc. Parlamentul a sprijinit, în principiu, o reformă a normelor UE, privind permisele de conducere. 

Deputații europeni doresc ca șoferii să fie mai bine pregătiți, pentru situațiile reale din trafic.

O nouă proba la examenul auto. Cum trebuie să vorbești corect la telefon în timp ce conduci?

Europarlamentarii solicită ca şofatul pe zăpadă și în condiții alunecoase, utilizarea în siguranță a telefonului, în timpul conducerii, sau sistemele de asistență a șoferului să devină parte a examenelor pentru permisul de conducere.

Deputații europeni sunt în favoarea introducerii unui permis de conducere digital, care este disponibil pe telefonul mobil și este pe deplin echivalent cu un permis de conducere fizic.

Un proiect prevedea că deținătorii de permis de conducere ar trebui să fie supuși unui control medical obligatoriu, la fiecare 15 ani. Austria a fost întotdeauna împotriva acestor măsuri, conform presei austriece.

Citeşte şi: Fost prefect al unui oraș, internat la psihiatrie după ce a fost prins de 4 ori la volan fără permis

Parlamentul UE și-a prezentat poziția, cu privire la reformarea regulilor UE, privind permisul de conducere. Parlamentarii s-au declarat împotriva controalelor obligatorii de sănătate, la reînnoirea permiselor de conducere.

Majoritatea parlamentarilor austrieci au votat împotrivă. ÖVP a votat împotrivă, doar eurodeputatul Othmar Karas s-a abținut. SPÖ și FPÖ au fost unite împotrivă.

Din partea Verzilor, Sarah Wiener a votat pentru, iar liderul delegației, Monika Vana, dar și Thomas Waitz, s-au abținut, la fel ca și colega ei de la NEOS, Claudia Gamon. Un total de 339 de parlamentari au votat pentru, 240 împotrivă. iar 37 s-au abținut.

Șoferii ar trebui să își judece propria capacitate de a conduce

Comisia parlamentară a dorit să trimită toți deținătorii de permis de conducere la un control medical obligatoriu, de fiecare dată când le este înoit permisul de conducere, adică la fiecare 15 ani.

Spre deosebire de sugestiile Comisiei UE și ale statelor membre, parlamentarii nu au vrut să permită autoevaluările voluntare, ca alternativă la controlul de sănătate.

După numeroase amendamente, această cerere nu mai este acum de pe masă. Potrivit poziției parlamentare, șoferii ar trebui să își evalueze propria capacitate de conducere, la eliberarea și la reînnoirea permisului de conducere.

Citeşte şi: Șoferii care vor avea permisul de conducere emis pentru 15 ani în loc de 10. Care este motivul?

Țările UE ar trebui să decidă singure dacă asta ar trebui completat cu un examen medical. Parlamentul sprijină în mod fundamental o reformă a reglementărilor UE, privind permisele de conducere. Parlamentarii doresc ca șoferii să fie mai bine pregătiți pentru situații reale de condus.

Prin urmare, aceștia cer ca și conducerea pe zăpadă și în condiții alunecoase, utilizarea telefonului în siguranță, în timpul condusului, sau sistemele de asistență pentru șofer să devină parte din testele pentru obţinerea permisului de conducere.

Deputații susțin introducerea unui permis de conducere digital, disponibil pe telefonul mobil și complet echivalent cu permisul de conducere fizic.

Citeşte şi: Un bărbat s-a dus drogat la examenul auto. Ce i-a spus polițistul examinator

Consiliul UE a convenit deja asupra unei poziții comune, cu privire la propunerea Comisiei Europene. Următorul pas sunt așa-numitele negocieri în trialog, care vor începe între cele două instituții ale UE.

Scopul este de a conveni asupra unui regulament cu care toată lumea să fie de acord.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te