Cât costă mustul românesc în SUA, unde îl găsești mai ieftin decât în multe restaurante de la noi

DE Alex Darvari | Actualizat: 23.10.2023 - 17:11
Mustul românesc, de 3 ori mai ieftin în SUA ca în Centrul Vechi al Bucureștiului - Foto: Antena 3
Mustul românesc, de 3 ori mai ieftin în SUA ca în Centrul Vechi al Bucureștiului - Foto: Antena 3

Mustul românesc este mai ieftin la un resturant cu specific românesc din SUA decât în unele restaurante cu pretenții din București.

SHARE

Mustul românesc este mai ieftin în SUA la un restaurant cu specific românesc decât în unele restaurante din România.

Prețul mustului românesc din restaurante este greu de explicat, dat fiind că acum asistăm la sezonul mustului, iar strugurii sunt destul de iefin.

Cât costă mustul românesc în SUA, unde îl găsești mai ieftin decât în multe restaurante românești

În SUA, românii și moldovenii duc tradiția mai departe. În acest zile, la Casa Română din Hayway, se organizează „Picnicul de toamnă”, un eveniment care are și o componentă caritabilă.

Un litru și jumătate de must costă 46 de lei. 

„Un grup de copii și adolescenți din Silicon Valley, va organiza o vânzare de prăjituri de casă preparate de ei (cu sau fara ajutorul părinților).

Toate încasările din vânzarea dulciurilor vor fi donate Asociației Magic din România, organizație non-guvernamentală care ajută copiii cu afecțiuni grave și familiile acestora”, potrivit unui anunț.

Un litru jumătate de must costă 10$, adică 46 de lei.

În România, restaurant a la carte deschis cu meniu de toamnă la Conac Polizu: Bar de must și alune coapte ( 30 lei - pahar de must și porție de alune coapte). Dacă presupunem că alunele sunt 10 lei, un pahar de must ar trebui să ajungă la 20 de lei (250 grame). Un litru jumătate (ca în SUA) te-ar duce la 120 de lei.

Cât costă mustul în restaurantele din București

Restograf a realizat un top al celor mai bune restaurante unde se servea must în București. În multe dintre ele, prețul era mai mare decât în SUA

Zexe este unul dintre cele mai bune restaurante cu specific românesc din București, potrivit unei prezentări. Care continuă: „de aceea, când vi se face poftă de un pahar bun de must, cea mai bună optiune este Zexe, mai ales dacă vreți să-l savurați alături de un preparat din bucătăria românească”. La Zexe, 330 ml de must costa 10 lei. Un litru jumătate costa 47 de lei. 

„La Restaurantul Izvorul Rece timpul pare să fi stat în loc, pentru că de cum îi treci pragul ai impresia că ai pășit într-un local din anii ’80. O astfel de calatorie merge cinstită cu un pahar de must. Nu?”, spune o prezentare. Aici, mustul costa 11 lei pentru 250 de miligrame, adică 66 de lei un litru jumătate.

Cam scump, dar măcar localul arată destul de frumos după ultima renovare, în urma căreia interiorul restaurantului La Copac a căpătat un aspect în care rusticul se îmbină perfect cu modernul, scrie cineva, „La Copac”, un pahar de must costă 9 lei. Un litru jumătate te duce la 54 de lei.

Cui nu îi este recomandat mustul

1. Nu este recomandat persoanelor cu probleme de greutate 

Consumat în cantități mari, mustul îngrașă, întrucât are un conținut mare de zahăr și este foarte bogat din punct de vedere caloric. Se poate ajunge la 220-280 grame pe litrul de must, deci 20-30 la sută din băutura este de fapt zahăr! Se consideră că un pahar mic de must este echivalentul unui kilogram de struguri.

2. Nu este indicat diabeticilor

Pentru că are foarte mult zahăr în compoziție, aproximativ 280 grame/litru, mustul este contraindicat diabeticilor sau celor cu rezistență la insulină.

3. Persoanele anemice trebuie să evite mustul

Citește și: VIDEO Ce băutură se elimină cel mai rapid din organism. În cât timp puteți conduce în siguranță

Persoanele care suferă de anemie sau care au un sistem imunitar foarte slăbit nu ar trebui să consume must, deoarece poate diminua nivelul de fier din organism, scrie tonica.ro

Palinca se vinde bine în SUA

Palinca se vinde în SUA cu prețuri uriașe, fiind mai greu de găsit. În România, de aceiași bani îți iei 10-20 de litri.

Palinca nu este greu de făcut, iar în SUA și în Occident sunt mulți români. De aceea, o bună idee de afaceri ar fi aceea de a face pălincă. 

Citește și: Cu ce sumă uriașă se vinde palinca în SUA. Cu aceiași bani îți iei, în România, 20 de litri.

Google News Urmărește-ne pe Google News
Comentarii 0
Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te