Moș Crăciun va vizita astăzi Senatul unde îl așteaptă 2000 de copii din România, dar și din Ucraina

DE Bianca Iosef | 20.12.2022 - 14:33
Alina Gorghiu- Foto: FACEBOOK

Preşedintele interimar al Senatului, Alina Gorghiu, s-a adresat marţi copiilor veniţi să sărbătorească "Ziua lui Moş Crăciun la Senat" şi a afirmat că speră ca cei prezenţi să se bucure de cât mai multe surprize.

SHARE

"Noi sperăm ca astăzi să se bucure copiii de cât mai multe surprize, avem parteneri mulţi, e prima dată când facem un efort colosal şi a fost un efort colosal şi am discutat cu foarte multe companii, cu organizaţii non-guvernamentale, cu ambasade, toţi au stand astăzi aici, să ne prezinte tradiţiile de Crăciun de la ei din ţară.

Partenerii ne-au făcut sponsorizări, e prima dată când Senatul României primeşte pentru un eveniment sponsorizări şi ne-am bucurat, pentru că aceste sponsorizări l-au ajutat pe Moşul să vină cu foarte multe cadouri, de care copiii se vor bucura la final. Avem cel puţin vreo 20 de coruri de copii din toată ţara, care astăzi vor să ne colinde. Ca atare, între 10,00 şi 16,00, veţi auzi colinde şi în stânga şi în dreapta, la etaj şi la parter", a precizat Gorghiu.

Citește și: Iohannis: Eu am convingerea 100% că România va deveni parte a spaţiului Schengen în 2023

Potrivit acesteia, cei peste 2.000 de copii care vor participa, de-a lungul zilei, la sărbătoarea lui Moş Crăciun, se pot juca cu lego, Crucea Roşie îi va învăţa diverse activităţi şi vor beneficia de un tur prin toată clădirea Parlamentului, precum şi în sala de plen a Senatului.

Citește și: PSD vrea să elimine un document important pentru beneficiarii prețului plafonat al energiei

"Avem Poliţia, care împreună cu Ambasada Elveţiei şi Agenţia de Digitalizare şi alte organizaţii şi instituţii îi învaţă cum să nu fie în pericol în mediul online. Au standurile ambasadelor, unde văd tradiţii şi unde o să li se spună poveşti, o să li se explice ce se întâmplă de Crăciun în alte ţări. Sunt cei de la Liceul Golescu din Piteşti, care au câştigat concursuri internaţionale la robotică şi îşi prezintă produsele şi le arată copiilor cum se face un robot, să-i iniţieze în această artă a roboticii, avem o grămadă de premiaţi pe toate planurile.

Am invitat şi din Moldova, am invitat şi din Ucraina, am invitat copii de peste tot, copii cu dizabilităţi vor fi prezenţi astăzi aici, copii din medii foarte sărace, copiii angajaţilor sunt prezenţi aici, copiii tuturor, practic astăzi nu facem nicio diferenţă şi sper să nu se facă în general diferenţe între copii. (...) O să vadă şi Senatul, au tur gratuit prin toată clădirea, vor vedea şi plenul Senatului", a subliniat Gorghiu.

Referitor la programul de lucru la Senat în perioada următoare, Alina Gorghiu a precizat că miercuri va fi ultima zi de plen pe anul acesta.

"O să lucrăm până mâine, mâine avem ultimul plen şi sper să nu fie necesar între Crăciun şi Anul Nou, dar dacă va fi necesar, tot aici ne găsiţi", a punctat Gorghiu.

Preşedintele interimar al Senatului şi-a propus să meargă de Crăciun la ţară, în Argeş, împreună cu familia, menţionând că anul acesta a fost unul greu şi îşi doreşte să petreacă alături de copii.

"Dacă scap cu bine de ziua asta, care este o emoţie întreagă pentru mine, pentru că vor fi şapte-opt ore cu peste 2.000 de copii aici, plec la Argeş, ca de obicei. Cu cei mici, cu părinţii, plecăm toată lumea la ţară. Zăpadă îmi doresc anul ăsta, nu am mai văzut de mult (...).

E o atmosferă pe care eu am ratat-o de-a lungul anului şi îmi permit luxul ăsta de Paşte şi de Crăciun, să stau cu ei câteva zile şi cred că merită din plin (...). Îmi doresc să se termine cu bine anul ăsta, cine vă spune că a fost un an uşor, vă păcăleşte. Pentru nimeni nu a fost un an uşor şi ştiu că în general de la politicieni te aştepţi să spună că totul merge bine. A fost un an greu, mi-a fost greu şi mie şi multora şi sper să fie un an mai uşor", a conchis Gorghiu, potrivit Agerpres. 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te