Marius Budăi, ministrul Muncii: Nu se face o creştere a vârstei de pensionare bruscă, la MAI

DE Alexandru Pop | Actualizat: 01.06.2023 - 20:51
Marius Budăi, ministrul Muncii - Foto: INQUAM Photos/ Sabin Cîrstoveanu

Marius Budăi, ministrul Muncii, susţine că nu se va face o creştere a vârstei de pensionare brusc, la salariaţii din Ministerul Afacerilor Interne şi că au fost luate în calcul măsuri tranzitorii, pentru a nu crea bulversări în sistemul naţional de la MAI.

SHARE

„Eu personal nu am aceste semnale. Au fost discuţii, au fost şi foarte multe dezinformări", explică Budăi. 

Vârsta de pensionare creşte treptat la MAI

"Nu se face o creştere a vârstei de pensionare bruscă, s-au luat în calcul măsuri tranzitorii, măsuri discutate cu sistemele, exact pentru a nu crea bulversări în sistem", arată demnitarul.

El explică faptul că "aceste măsuri tranzitorii le-am explicat şi Comisiei, la ultima discuţie pe care am avut-o la Bruxelles.

De principiu, acum, la Comisie, inclusiv astăzi-dimineaţă, am avut un call şi cu Comisia şi cu Banca Mondială, am transmis Comisiei ultimele discuţii pe care le-am avut în cadrul Comisiei de muncă şi observaţiile primite în cadrul Comisiei de muncă şi din momentul în care amendamentele au devenit publice, au fost anumite observaţii, le-am trimis şi acestea comisiei”, a afirmat Marius Budăi.

Citeşte şi: Budăi, "derutat" după negocierile profesorilor cu Iohannis: Să fim atenți la ce declarăm și ce facem

El a fost întrebat la finalul şedinţei de joi a Guvernului dacă are semnal că va urma un val de pensionări în cadrul MAI, pentru că oameni sunt nemulţumiţi de creşterea vârstei de pensionare.

Ministrul PSD a mai precizat că în această săptămână va veni de la Banca Mondială şi ultima analiză de impact. 

„Cred că până mâine, cel târziu poimâine, ne parvine de la Banca Mondială şi ultima analiză de impact, care va merge către Comisia Europeană, astfel încât am reuşit cu Comisia Europeană să ajungem spre finalul discuţiei şi ne-au promis că, în termenul cel mai scurt, ne transmit şi feed-back-ul dumnealor", explică Marius Budăi, conform News.ro.

Citeşte şi: Ipocrizia ministrului Marius Budăi. Există bani și pentru dublarea salariilor profesorilor

La Ministerul Muncii, explică Budăi, "orice reformă s-a adoptat am preferat să o discut întâi cu Comisia Europeană, până la aprobarea finală, pentru a nu mai avea discuţii pe jalon, ulterior aprobării”, a explicat ministrul Muncii.

El a mai menţionat că nu are semnale privind un val de pensionări din cadrul MAI.

„Eu, personal, nu. Dacă domnul ministru de Interne sau ministrul Apărării au alte semnale, dar ştiţi că tot ce înseamnă Apărare şi Ordine Publică au case de pensii sectoriale, la ministere, nu sunt la Ministerul Muncii, pentru a şti exact care este situaţia”, a conchis Budăi.

URMĂREŞTE-NE PE GOOGLE NEWS

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

 • Revista tipărită
 • Acces parțial online
 • Newsletter
 •  
Abonează-te

Digital + Print

 • Revista tipărită
 • Acces total online
 • Acces arhivă
 • Newsletter
Abonează-te

Digital

 • Acces total online
 • Acces arhivă
 • Newsletter
 •  
Abonează-te
© 2023 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te