În ce oraș s-au găsit la Mega Image ouă stricate, frigidere murdare, legume expirate?

DE Florin Budescu | Actualizat: 02.02.2024 - 11:54
În ce oraș s-au găsit la Mega Image ouă stricate, frigidere murdare, legume expirate? - Foto: Ştiri de Cluj

În ce oraș s-au găsit la Mega Image ouă stricate, frigidere murdare, legume expirate? ANPC a verificat cele 63 de locații ale lanțului de supermarketuri Mega Image.

SHARE

În ce oraș s-au găsit la Mega Image ouă stricate, frigidere murdare, legume expirate? ANPC a verificat cele 63 de locații ale lanțului de supermarketuri Mega Image, din Cluj.

Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorului a aplicat amenzi în valoare de 900.000 de lei, pentru neregulile depistate.

În ce oraș s-au găsit la Mega Image ouă stricate, frigidere murdare, legume expirate?

Mai mult decât atât, șapte magazine a fost închise temporar, până la remedierea deficiențelor.

Protecția Consumatorilora desfășurat în ultimele zile o amplă campanie de verificare a modului în care sunt respecatate prevederile legale în vigoare, în magazinele SC Mega Image SRL.

Au fost verificate toate cele 63 de locații din Cluj-Napoca. Comisarii CJPC Cluj au aplicat 103 amenzi contravenționale, în valoare de circa 900.000 mii lei.

Citeşte şi: Supermarketuri și hipermarketuri amendate cel mai mult în 2023. Care au fost principalele nereguli

ANPC a mai aplicat şi 29 de avertismente, cu oprirea definitivă de la comercializare a produselor neconforme, în valoare de peste 12.000 de lei.

Au fost oprite temporar din funcţionare, până la remedierea deficiențelor, şapte magazine, cu propunerea emiterii deciziei de încetare a practicii comerciale incorecte, aferente prețurilor raft/casă, și încadrare în cantitatea netă, pentru 3 puncte de lucru.

În magazinele vizate, erau folosite vitrine frigorifice neigienizate, cu praf în exces, rugină, chedere rupte și corpuri străine.

Citeşte şi: Ce spune şeful ANPC despre Mega Image. "Magazine impecabile şi magazine dezastruoase"

Exista o diferenţă de pret între ce era marcat la casă şi ce scria la raft, nu erau nerespectate ofertele sau pachetele promoționale.

Existau legume şi fructe depreciate. Expunerea la comercializare era de calitatea I, dar de calibre diferite.

Unele produse era comercializate cu data limită de consum sau data durabilitătii minimale depășite ;i neîncadrate în cantitatea netă declarată.

Vitrine frigorifice insalubre

Erau depozitate direct pe podea băuturile răcoritoare și apele minerale, iar produsele aveau ambalaje deteriorate, la ouă, cu excremente în exces, conform Ştiri de Cluj.

Erau folosite vitrine frigorifice pentru depozitarea produselor de patiserie/cofetărie/panificație insalubre şi nu erau menționaţi alergenii. Nu erau completate declarațiile nutriționale, la produsele de panificatie, ori nu era făcută traducerea acestora în limba română.

Unele produse aveau modificări organoleptice, traducerea incorectă a informațiilor, ori erau vândute produse cu arsuri de congelare în exces. Produsele cosmetice erau expuse la raft fără traducere în limba română, cu nerespectarea temperaturii de depozitare.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te