De ce au fost dați afară Nichita Stănescu și Marin Preda, din Simularea la examenul de Bacalaureat?

DE Florin Budescu | Actualizat: 05.03.2024 - 12:20
De ce au fost dați afară Nichita Stănescu și Marin Preda din Simularea la examenul de Bacalaureat? - Foto: Wikimedia / CC0
De ce au fost dați afară Nichita Stănescu și Marin Preda din Simularea la examenul de Bacalaureat? - Foto: INQUAM PHOTOS / George Călin

De ce au fost dați afară Nichita Stănescu și Marin Preda, din Simularea la examenul de Bacalaureat? A fost publicată în Monitorul Oficial lista conținuturilor pentru simularea examenului de Bac.

SHARE

De ce au fost dați afară Nichita Stănescu și Marin Preda, din Simularea la examenul de Bacalaureat? A fost publicată în Monitorul Oficial lista conținuturilor pentru simularea examenului de Bac 2024.

Simularea probelor scrise de Bac 2024 a început ieri, chiar cu proba la Limba și literatura română.

De ce au fost dați afară Nichita Stănescu și Marin Preda din Simularea la examenul de Bacalaureat?

De aceea, în continuare vom şi da şi un exemplu despre ce este exclus din simularea la această probă, care pare relevant.

Disciplinele la care se dă Simularea: Limba și literatura română, Limba și literatura maternă, pentru elevii de la toate filierele, profilurile și specializările, care au urmat studiile liceale într-o limbă a minorităților naționale, conform unui ordin de ministru al Educaţiei.

Citeşte şi: Ce cuvânt i-a speriat pe elevii de la Bacalaureat care „au fugit” pe Internet să îl caute?

Viitorii absolvenţi de liceu mai dau Simularea la Matematică, Istorie, Fizică, Chimie, Biologie, Informatică, Geografie, Logică, Argumentare și comunicare, Psihologie, Economie, Sociologie, Filosofie.

Foto: INQUAM PHOTOS / George Călin

Rezultatele la simulare vor fi comunicate elevilor pe 15 martie. La Română, sunt scoşi din Simulare Titu Maiorescu, Eugen Lovinescu, Marin Preda, Nichita Stănescu şi Marin Sorescu.

Citeşte şi: Subiecte surpriză la simularea Bacalaureatului 2024. Ce text puțin cunoscut a lui Rebreanu a picat?

Elevii de clasa a XII-a nu vor întrebaţi nişte despre perioada postbelică şi Teatrul postbelic. Din proba de Istorie, lipsesc de la Simulare România postbelică şi Stalinismul, național - comunismul și disidența anticomunistă, precum şi construcția democrației postdecembriste.

Asta nu înseamnă însă că ce lipseşte din simulare nu poate fi exact subiect de examen la Bac 2024. De exemplu, un astfel de subiect asupra cărora elevii vor trebui să insiste, la Biologie, este Genomul uman.

La proba de Filosofie, sunt scoase din Simulare Egalitatea si dreptatea, Teoriile politice moderne şi contemporane şi Drepturile omului. Repetăm, ar putea fi revoltător, sunt chestiuni fundamentale, dar poate fi mai curând înşelător şi exact de aici să fie unele dintre subiectele ce vor fi trase la Bac 2024.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te