Copiii din Cluj sar în ajutorul micuților bolnavi care au nevoie de tratamente în străinătate

DE Octavia Constantinescu | Actualizat: 19.11.2020 - 20:56
Adelina Toncean, la ultimul zbor, efectuat în urmă cu o zi. Sursa foto: Facebook

Mai mulți copii din Cluj strâng bani în sprijinul unei asociații care transportă micuți bolnavi la operații. Asociația Blondie și-a propus să cumpere un avion, cu care să transporte micii pacienți în afara țării.

SHARE

Până acum, Asociația Blondie, care salvează copii bolnavi de ani de zile, nu a reușit să strângă banii necesari achiziției unui avion dotat pentru transportul copiilor bolnavi în străinătate, unde pot beneficia de operații complicate sau tratamente ce le pot salva viața. Avionul este estimat la două milioane de euro, a explicat Adelina Toncean, președinta asociației, pentru Monitorul de Cluj. 

Citește și: „Cât costă o viață?” Cine îi aduce acasă pe copiii bolnavi blocați în Europa din cauza Covid-19

Amalia este o fetiță de 8 ani, care vara trecută a vândut limonadă, împreună cu fratele ei Edward, de 4 ani. Toți banii strânși din vânzarea de limonadă au fost donați Asociației Blondie pentru avion.

„Eu m-am gândit să donez banii de la limonadă pentru că mi-am dorit ca și alți copii să aibă drepturi. Nu îmi place când alți copii stau degeaba în spitale și ei n-au ce să facă și stau așa. Mie îmi place să ajut copiii. Să încercăm cu toții din răsputeri să-i ajutăm. Și avem cu toții nevoie de ajutor să cumpărăm acel avion. Mă gândeam că ar trebui să credem. Eu cred în unicorni, în Zâna Măseluță și în Moș Crăciun. Mi-am donat banii de la Zâna Măseluță ca să avem destui. De exemplu, părinții mei mi-au zis că o să-mi cumpere o bicicletă nouă, dar pentru că nu avem destui bani, e mai bine să donăm banii către avion”, a explicat Amalia.

Matei este un băiat serios și diplomat de 14 ani, care este pasionat de gătit și care consideră cu orice este posibil dacă oamenii sunt determinați.

„Planul meu este să gătesc 10 porții din una dintre rețetele mele de paste, folosind piept de pui, prosciutto crudo și brânză brie, iar toate fondurile vor merge direct către fundația Blondie. Este pasiunea mea să gătesc paste. Este mâncarea mea preferată. Eu consider că dacă suficientă lume este determinată pe același lucru, orice este posibil”, a susținut Matei.

Citește textul integral în Monitorul de Cluj

 

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

© 2021 NEWS INTERNATIONAL S.A.