Ciolacu, despre inundaţii: Mă oblig în faţa primarului să intervenim şi să refacem casele oamenilor

DE Florin Budescu | Actualizat: 14.09.2024 - 17:16
Ciolacu, despre inundaţii: Mă oblig în faţa primarului să intervenim şi să refacem casele oamenilor - Foto: INQUAM PHOTOS/Casian Mitu
Ciolacu, despre inundaţii: Mă oblig în faţa primarului să intervenim şi să refacem casele oamenilor - Foto: INQUAM PHOTOS/Casian Mitu

Ciolacu, despre inundaţii: Mă oblig în faţa primarului să intervenim şi să refacem casele oamenilor. Premierul anunţă că cele 700 de locuinţe afectate de inundaţii în comuna Slobozia Conachi din judeţul Galaţi, grav afectată de inundaţii, vor fi refăcute.

SHARE

Ciolacu, despre inundaţii: Mă oblig în faţa primarului să intervenim şi să refacem casele oamenilor. Premierul anunţă că cele 700 de locuinţe afectate de inundaţii în comuna Slobozia Conachi din judeţul Galaţi, grav afectată de inundaţii, vor fi refăcute din fonduri guvernamentale.

„Eu mă oblig în faţa primarului, fiindcă este reprezentantul comunităţii, împreună cu Consiliul Judeţean, ca într-o perioadă scurtă să intervenim să refacem şi casele oamenilor, o să urmeze o perioadă de expertiză, dar cred că conectivitatea în primul rând e cea mai importantă”, declară primul ministru.

Ciolacu, despre inundaţii: Mă oblig în faţa primarului să intervenim şi să refacem casele oamenilor

”Sunt lucruri pe care putem să le evităm, sunt lucruri pe care nu putem să le evităm, indiferent cât mult diguim sau nu diguim.

Într-o săptămână-două, împreună cu domnii miniştri, o să facem o analiză, o să luăm tot circuitul, o să luăm cu conducerea de la Iaşi cu conducerea Apelor Române să vedem toată situaţia şi dacă, ştiinţific, se poate face ceva.

Am văzut cu toţii în toată Europa cazuri grave de inundaţii. Faptul că aici se repetă în acelaşi scenariu, trebuie să vedem ce putem interveni ca să nu mai intrăm în acelaşi scenariu. Cred că rostul meu şi cred că urgenţa acum, a comunităţii în primul rând, este să nu găsim neapărat astăzi vinovaţii.

Citeşte şi: VIDEO Premierul Ciolacu: Prioritatea este salvarea de vieţi omeneşti; tabere pentru sinistrați

O să facem o analiză, categoric că nu e ministrul mediului vinovat la ce s-a întâmplat acum, cum nu este nici domnul primar”, a afirmat Marcel Cilacu sâmbătă după amiază, la Slobozia Conachi.

El susţine că are loc o„ intervenţie coordonată” a autorităţilor pentru limitarea efectelor inundaţiilor. Premierul anunţă că primăria Galaţi a pus la dispoziţia sinistraţilor peste o mie de locuri de cazare. ”Normal că există emoţie, normal că există supărare. Important este ca aceste comunităţi să înceapă să trăiască normal într-un timp foarte scurt.

Şi eu mă oblig în faţa primarului, fiindcă el este reprezentantul comunităţii, împreună cu Consiliul Judeţean, ca într-o perioadă scurtă să intervenim să refacem şi casele oamenilor, o să urmeze o perioadă de expertiză, dar cred că conectivitatea în primul rând e cea mai importantă, ajutoare imediat, alimente, pături, apă, să depăşim acest moment”, a subliniat Ciolacu, conform News.ro.

Citeşte şi: Patru oameni au murit după ce ciclonul Boris s-a abătut peste România. Celulă de criză la Galați

Ciolacu spune că vor fi refăcute din fonduri publice toate casele afectate. ”Se refac casele, Armata şi Ministerul de Interne o să se implice şi pentru curăţenie”, spune primul ministru.

Întrebat dacă va reface 700 de case din banii Guvernului, premierul a răspuns: „Da!” Acesta precizează că preşedintele Consiliului Judeţean a dat asigurări că are fondurile necesare acoperirii cheltuielilor pentru sinistraţi pentru următoarele zile.

Sâmbătă după amiază, 87 de localnici se aflau cazaţi la şcoala din Slobozia Conachi. În comună este amplasată o tabără pe terenul de sport al localităţii.

Google News Urmărește-ne pe Google News
Comentarii 0
Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te