Cine sunt românii care pot primi un bonus special de 550 €. Termenul până când se depun cererile

DE Vlad Alexandru | Actualizat: 11.12.2023 - 16:38
Sunt români care pot primi bonus de peste 500 € Foto: Freepik.com - rol ilustrativ

Într-o țară europeană cu peste 1.000.000 de români, cei care lucrează part-time și muncitorii sezonieri vor primi un bonus de 550 €. Ei trebuie să depună cererea în următoarele zile.

SHARE

Autoritățile dintr-o țară europeană unde lucrează foarte mulți români, cei care au joburi part-time sau sezoniere vor primi un bonus de 550 €. 

Termenul limită pentru a solicita această primă este 15 decembrie.

Cine sunt românii care pot primi un bonus special de 550 €. Termenul până când se depun cererile

Este vorba despre cei care muncesc în Italia. Și având în vedere că acolo sunt foarte mulți români, mai mult ca sigur că și ei vor beneficia de acest bonus de la stat.

Introdus odată cu conversia Decretului de ajutor nr. 50/2022 pentru a recunoaște parțial, printr-o plată anuală unică, ceea ce s-a pierdut, în termeni de contribuții, pentru perioadele nelucrate, Bonusul de 550 EUR se adresează lucrătorilor sezonieri cu perioade lungi de inactivitate. Prestația, refinanțată cu 30 de milioane de euro, a fost reînnoită pentru 2023 prin decretul fiscal care însoțește Legea bugetului, scrie stiridaspora.ro.

Citește și: Cine sunt românii care pot avea salarii de 20.000 € lunar? Nici nu au nevoie de facultate în domeniu

INPS anunță că bonusul se extinde la toate tipurile de contracte cu timp parțial care au înregistrat o suspendare a activității de cel puțin o lună.

Bonusul se adresează tuturor cazurilor de suspendare a activității pentru cel puțin o lună (4 săptămâni). În plus, articolul 18 din decretul fiscal aprobat la 16 octombrie precizează că acesta se adresează:

-salariaților societăților private care dețin un contract de muncă ciclic cu timp parțial în anul 2022, care prevede perioade nelucrate integral de cel puțin o lună în mod continuu și, în total, nu mai puțin de șapte săptămâni și nu mai mult de douăzeci de săptămâni, din cauza suspendării ciclice a prestației de muncă;

Citește și: Joburi pentru români în Târgurile de Crăciun din vestul Europei. Salariile pot trece de 3.000 €

Aceștia, la data depunerii cererii, nu trebuie să fie titulari ai altor raporturi de muncă sau beneficiari ai Noii Prestații de Asigurări Sociale pentru Ocuparea Forței de Muncă (NASpI) sau ai pensiilor.

Cererile trebuie depuse la Inps până la data de 15 decembrie 2023 pentru ambele perioade 2022 (extinderea beneficiarilor dă dreptul să aplice și celor care au fost excluși data precedentă), exclusiv online pe site-ul oficial INPS, la secțiunea "Punto d’accesso alle prestazioni non pensionistiche". 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te