Cine sunt femeile care nu primesc la pensie niciun leu în plus. Pensiile bărbaților cresc și cu 30%

DE Alex Darvari | Actualizat: 16.10.2023 - 16:05
Cine sunt femeile care nu primesc la pensie niciun leu în plus. - Foto: Pexels / Paul Theodor Oja

Femeile născute în anumiți ani nu vor primi niciun leu la pensie. La recalculare, bărbații vor primi o creștere maximă de 30%, în timp ce creșterea maximă pentru femei este de 11%.

SHARE

Pensiile unora dintre femei nu vor crește deloc la recalculare, în timp ce unii bărbați vor avea parte de o creștere de 30%. Aceste cifre apar într-o simulare făcută zilele trecute.

Cine sunt femeile care nu primesc la pensie niciun leu 

Vor crește cu zero la sută pensiile româncelor născute în ianuarie - martie 1950 care au ieșit la pensie la 59 de ani. De o creștere infimă vor avea parte femeile născute în aprilie - iunie 1950 și care au ieșit la pensie la 59 de ani.

În slide-ul de mai jos, prezentat la Antena 3, de fosta șefă a Casei de Pensii, Doina Pârcălabu, creșterea pensiilor la femei după recalculare începe tot de la zero.

Femeile născute între aprilie - martie 1945 primesc creștere zero, cele născute între aprilie și august creștere de 0,3%, iar femeile născute între septembrie 1945 și ianuarie 1946 primesc o creștere de doar 0,66%.

Creșteri diferențiate

Newsweek a scris că, în cazul femeilor, creșterea maximă a pensiilor la recalculare este de 11%. Creșterea maximă pentru bărbați este de 30%. 

"Femeile vor avea o creșterea maximă de 11%, pentru că la ele stagiul complet de cotizare a fost de 25 de ani. (vezi cele două slide-uri de mai jos).

S-a plecat de la 25 de ani şi s-a ajuns acum la 32 de ani şi patru luni, deci nu s-a atins stagiul de cotizare complet ca în cazul bărbaţilor", a explicat fosta șefă a Casei de Pensii.

În schimb, creșterile maxime de pensie la recalculare vor fi de 30% pentru bărbați.

Citește și: Pensiile bărbaților cresc și cu 20% mai mult ca ale femeilor după recalculare. Care este explicația

Spre deosebire de femei, bărbații născuți între iulie și septembrie 1946 și pensionați între lunile ianuarie – iulie 2010 ar putea înregistra creșteri de pensie de până la 30%. Detalii mai jos:

Citește și: De ce bărbații vor primi mai mulți bani la pensie decât femeile. A fost publicată formula de calcul

Newsweek a scris că un număr de români vor avea parte de o creștere de 38 - 39% la pensie în 2024, dacă guvernul își ține promisiunea.

Ei vor primi creștere de 30% la recalculare, la care se adaugă 7% indexare cu rata inflației și 1- 1,5 % care reprezintă creşterea reală (50%) a câştigului salarial mediu brut, realizat pe anul precedent.

Citește și: Cine sunt românii cu o creștere record de 38% la pensie. Trebuie să fie născuți în anumiți ani

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te