Ce va dispărea din meniul McDonald's de anul viitor? De ce s-a luat această decizie radicală ?

DE Alex Darvari | Actualizat: 07.11.2023 - 19:23
Ce va dispărea din meniul McDonald's de anul viitor? - Foto: Facebook / Mc Donalds (Imagine cu caracter ilustrativ)

Ce va dispărea din meniul McDonald's de anul viitor, a anunțat compania din Austria. S-a luat această decizie radicală pentru a putea salva mediul înconjurător și a nu mai avea atâtea deșeuri.

SHARE

Ce va dispărea din meniul McDonald's de anul viitor, a anunțat compania din Austria. Decizie radicală s-a luat a putea salva mediul înconjurător și a nu mai avea atâtea deșeuri.

Acum, McDonald's din Austria îi urmează exemplul: Gigantul fast-food a anunțat că intenționează să renunțe în mare parte la paie în viitor. Această măsură simplă ar trebui să economisească 100 de tone de deșeuri pe an. 

Citește și: Rețeaua "Gustos și atât", imitația rusească după McDonald's, nu mai are cartofi până la toamnă

Cu toate acestea, ele sunt încă disponibile pentru unele produse.

Ce va dispărea din meniul McDonald's de anul viitor? 

"Cu efect imediat, McDonald's Austria nu va mai servi paie cu băuturi răcoritoare precum Coca-Cola, Fanta sau Almdudler", a anunțat luni compania într-un comunicat de presă. Prin această măsură, cel mai cunoscut lanț de fast-food din lume dorește să facă "următorul pas spre prevenirea deșeurilor și un mediu mai curat".

Citește și: Cum a câștigat o femeie 2.900.000 $ de la McDonald's după ce a băut o cafea. S-au judecat ani și ani

Austria urmează astfel aceeași cale pe care McDonald's din Germania a luat-o în luna mai a anului trecut, scrie exxpress

Obiectiv: toate ambalajele să provină din surse regenerabile

Până în 2025, 100 % din toate ambalajele pentru alimente și băuturi vor proveni din surse regenerabile, reciclate sau certificate. Acesta este doar un alt pas în renunțarea lanțului de fast-food la plastic.

Ambalajele produselor individuale au fost deja modificate în ultimii ani pentru a evita deșeurile. La începutul anului 2023 a urmat trecerea la capacele din fibre naturale pentru băuturi, iar acum sunt eliminate paiele.

În Germania, eliminarea capacelor de plastic de unică folosință pentru băuturile reci și calde a dus chiar la economii de plastic de 560 de tone. Capacele din plastic au fost înlocuite cu unele din hârtie care au o deschidere integrată pentru băutură. Prin urmare, McDonald's a luat doi iepuri dintr-o lovitură, deoarece paiele nu au mai fost necesare, ceea ce a dus la o economie suplimentară de 430 de tone de hârtie.

McDonald's din Austria va continua să servească paie la unele băuturi. Pentru milkshake-uri și anumite produse de cafea, printre altele, nu se va renunța în continuare la paiul lat de hârtie. Potrivit companiei, acest lucru se datorează faptului că "consistența necesită un pai".

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te