Ce avantaje vor primi pensionarii care își iau bilete de tratament anul acesta. Stațiunile preferate

DE Alexandra Lupascu | Actualizat: 12.01.2024 - 10:10
Ce avantaje vor primi pensionarii care își iau bilete de tratament anul acesta. Stațiunile preferate Foto: Pexels (fotografie cu caracter ilustrativ)

Pensionarii românii care primesc bilete de tratament sau soţii acestora vor beneficia de noi avantaje începând de anul acesta, odată cu intrarea în vigoare a noii legi a pensiilor. Ce avantaje vor primi pensionarii care își iau bilete de tratament anul acesta. Stațiuni preferate

SHARE

Pensionarii români, care primesc bilete de tratament sau soţii acestora, vor beneficia de noi avantaje începând de anul acesta, odată cu intrarea în vigoare a noii legi a pensiilor.

Ce avantaje vor primi pensionarii care își iau bilete de tratament anul acesta. Stațiunile preferate.

Schimbări la biletele de tratament din 2024 ale pensionarilor. Noi reguli noi au fost prevăzute în noua lege a pensiilor și sunt aplicabile din anul 2024. Sunt noi avantaje pe care statul le acordă pentru pensionari, potrivit CNPP.

Ce avantaje vor primi pensionarii care își iau bilete de tratament anul acesta. Stațiunile preferate

Citește și: Un an vechime cumpărat la pensie, cu 900 de lei, mai scump din 1 ianuarie. Cine merită să cumpere?

Vor fi asigurate maxim, 60.420 de bilete de tratament balnear, repartizate pe maximum 19 serii în unităţile de tratament balnear, proprietate a Casei Naţionale de Pensii Publice, iar diferența de bilete se va stabili în urma încheierii unor contracte subsecvente de prestări servicii cu alte unităţi de profil în baza atribuirii, în anul 2024, de acorduri cadru de servicii de tratament balnear, cazare şi masă, cu respectarea prevederilor Legii nr. 98/2016 privind achiziţiile publice, cu modificările și completările ulterioare, și a prevederilor Hotărârii nr. 395/2016 pentru aprobarea Normelor metodologice de aplicare a prevederilor referitoare la atribuirea contractului de achiziţie publică din Legea nr. 98/2016 privind achiziţiile publice, cu modificările și completările ulterioare.

Bilete tratament balnear 2024

Citește și: Top 10 schimbări din legea pensiilor: Formula de calcul, stagiul de cotizare, procentul de creștere

Numărul biletelor de tratament balnear care se acordă gratuit categoriilor de persoane beneficiare de prevederile unor legi speciale, precum şi categoriilor de persoane beneficiare ale sistemului de asigurare pentru accidente de muncă şi boli profesionale, se stabileşte prin aplicarea unui procent de maxim 15% la numărul total de bilete de tratament.

Din septembrie 2024, soţii vor putea merge împreună la tratament balnear, chiar dacă unul dintre ei nu este asigurat ori nu este pensionar.

Potrivit noii legi a pensiilor publice, ambii soți vor putea merge împreună la tratament balnear, cu condiția să acopere integral valoarea unuia dintre biletele de tratament.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te