Câți români vor beneficia de o factură mai mică pentru curentul electric? Ce trebuie să faci?

DE Alin Crișan | Actualizat: 22.01.2024 - 21:25
Câți români vor beneficia de o factură mai mică pentru curentul electric? Ce trebuie să faci? - Foto: Profimedia Images/ Imagine cu caracter ilustrativ

Câți români vor beneficia de o factură mai mică pentru curentul electric? Iată ce trebuie să faci ca să te afli printre beneficiari.

SHARE

Pe data de 23 ianuarie, Administraţia Fondului pentru Mediu va debloca aplicaţia Programului Casa Verde Fotovoltaice. Solicitanţii pot alege un instalator.

Câți români vor beneficia de o factură mai mică pentru curentul electric? Ce trebuie să faci?

"Aplicaţia Programului privind instalarea sistemelor de panouri fotovoltaice pentru producerea de energie electrică, în vederea acoperirii necesarului de consum şi livrării surplusului în reţeaua naţională – Casa Verde Fotovoltaice se va debloca începând cu data de 23.01.2024, ora 10.00", a transmis Adminsitraţia Fondului pentru Mediu, într-un comunicat de presă.

Solicitanţii care nu au selectat un instalator până la data suspendării Programului, au la dispoziţie un termen de maximum 90 de zile pentru selectarea unui instalator validat, prin intermediul aplicaţiei puse la dispoziţie de AFM la adresa www.afm.ro.

Citește și: Clienții Hidroelectrica vor plăti facturi mai mari la curent. Cu cât se scumpește kilowatul?

"În cadrul aplicaţiei va fi disponibilă lista completă a instalatorilor validaţi de către Administraţia Fondului pentru Mediu. În acest termen, instalatorii selectaţi au obligaţia efectuării analizei documentelor încărcate de solicitant precum şi aprobarea solicitanţilor eligibili, în condiţiile şi termenele stabilite prin Ghidul de finanţare a Programului privind instalarea sistemelor de panouri fotovoltaice pentru producerea de energie electrică, în vederea acoperirii necesarului de consum şi livrării surplusului în reţeaua naţională, aprobat prin Ordinul ministrului mediului, apelor şi pădurilor nr. 1063/2023", a mai transmis AFM.

În cazul solicitărilor de revenire în statusul ”în verificare conformitate şi eligibilitate”, determinate de rezoluţia eronată aplicată de instalatori în aplicaţie, în urma analizei documentelor încărcate de solicitant, se stabileşte un termen de maximum 5 zile calculate de la data de 23.01.2024, în cadrul căruia instalatorii sunt obligaţi să remedieze aceste situaţii.

Citește și: S-a dat curent „gratis”. Vremea caldă și energia regenerabilă au bulversat sistemul din România

"În cel mai scurt timp, 90.000 de gospodării din România vor beneficia de o factură mai mică pentru curentul electric, producând, în același timp, energie curată, fără emisii și poluare.

Dacă adăugăm cei aproximativ 100.000 de potențiali beneficiari din ediția din 2024 a programului, când avem un buget record de 2 miliarde lei, dar și alte programe de finanțare de la nivelul Guvernului, putem spune că, într-adevăr, 2024 va fi anul prosumatorilor în România, a transmis ministrul Mediului", Mircea Fechet. 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

 • Revista tipărită
 • Acces parțial online
 • Newsletter
 •  
Abonează-te

Digital + Print

 • Revista tipărită
 • Acces total online
 • Acces arhivă
 • Newsletter
Abonează-te

Digital

 • Acces total online
 • Acces arhivă
 • Newsletter
 •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te