Care români au primit peste 2.000 de lei în plus la salariu? Unde lucrează?

DE Vlad Alexandru | Actualizat: 23.09.2024 - 11:06
Care români au primit peste 2.000 de lei în plus la salariu? Unde lucrează? - Foto: freepik.com (rol ilustrativ)
Care români au primit peste 2.000 de lei în plus la salariu? Unde lucrează? - Foto: freepik.com (rol ilustrativ)

Care români au primit peste 2.000 de lei în plus la salariu? Unde lucrează? Este vorba despre o categorie de salariați cu venituri mici. Aceștia mai primesc în plus spor de vechime și bonuri de masă.

SHARE

Care români au primit peste 2.000 de lei în plus la salariu? Unde lucrează? Este vorba despre angajații uneia dintre cele mai cunoscute instituții de stat. 

Acestora li s-au majorat salariile cu aproximativ 38% în ultimii doi ani. 

Care români au primit peste 2.000 de lei în plus la salariu? Unde lucrează?

Răzvan Ioan Dincă, preşedinte director general al Societăţii Române de Radiodifuziune, a transmis că majorarea salariilor de care au beneficiat angajaţii instituției cu venituri mici şi medii a fost de aproximativ 38%, ca urmare a

 anunţului premierului Marcel Ciolacu de suplimentare cu câte 40 de milioane de lei bugetele pentru Societatea Română de Radiodifuziune (SRR) şi TVR.

Citește și: Salariu minim european. Care români iau 650 lei în plus pe lună? Din ce lună?

"Creşterea salarială de care au beneficiat angajaţii cu venituri mici şi medii a fost de aproximativ 38%. S-au diminuat cu această ocazie şi decalajele din trecut între personalul de execuţie şi cel de conducere.

Spre exemplu, în cazul reporterilor cu studii superioare majorarea salarială a fost de la 3.825 de lei (ianuarie 2022) la 5.850 (septembrie 2024). Pentru realizatori, creşterea a fost de la 4.310 (ianuarie 2022) la 6.377 (septembrie 2024). Acestor sume li se adaugă sporul de vechime (în medie de 20%) şi tichetele de masă", a transmis, într-un comunicat, Răzvan Ioan Dincă.

Citește și: Când s-ar putea mări valoarea tichetele de masă pentru 3.000.000 de angajați? Estimări pentru 2025

În absenţa unui nou Contract Colectiv de Muncă, "împreună cu conducerea executivă am găsit soluţii legale pentru a păstra şi a acorda toate drepturile şi beneficiile angajaţilor noştri aflate în plată înainte de expirarea vechiului contract".

Președintele SRR precizează că instituția nu are niciun fel de restanţe şi a asigurat desfăşurarea în condiţii optime a activităţii, pe principiul bunei administrări a resurselor financiare disponibile.

În prezent, Radio România înregistrează un market share total de aproape 25%, aflându-se în fruntea clasamentului de audienţă naţională şi regională. 

”În mediul digital, echipa New Media, nou înfiinţată, a creat sau refăcut 16 site-uri, am lansat aplicaţia Radio România, sporind astfel performanţele online ale Radio România, a mai spus Răzvan Ioan Dincă. 

Google News Urmărește-ne pe Google News
Comentarii 0
Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te