În cazul câtorva dintre stațiile de alimentare cu carburanți sau GPL nu există o adresă precisă și a fost localizată pe strada pe care funcționează stația respectivă. Culoarea pinurilor reprezintă împărțirea pe sectoare a stațiilor.
Bucureştiul, plin de surse de risc la incendiu
An de an Inspectoratul pentru Situații de Urgență face un plan în care analizează riscurile din fiecare oraș al țării. Planul de la nivelul Bucureștiului a fost aprobat de către Consiliul General în această vară.
Conform documentului analizat de Buletin de București, în Capitală există un total de 380 de stații de distribuție carburanți (motorină și benzină) și stații GPL.
Citeşte şi: Bărbatul care a făcut infarct la Crevedia își văzuse soția în flăcări. Făcuse doi ani reclamații
226 sunt considerate „obiective de risc pentru incendiu“, ceea ce înseamnă că nu mai puțin de 59,5% dintre locurile în care bucureștenii își pot alimenta mașinile cu motorină, benzină sau gaz lichefiat reprezintă un pericol pentru aceștia, mai ales în cazul unui dezastru natural.
Sectorul 3 al Capitalei are cele mai multe stații GPL și de carburanți în această situație. Sectorul 1 este următorul pe listă la nivel de risc. La capătul celălalt, Sectorul 5 are cele mai puține astfel de stații, conform buletin.de.
Citeşte şi: 12.000 €/lună pentru șefa companiei de stat care trebuia să facă verificări la stația GPL Crevedia
Premierul României, Marcel Ciolacu, a declarat, la o zi distanță de la tragedia din Crevedia că, începând de luni, 28 august, vor fi demarate controale la toate stațiile GPL din țară, inclusiv la cele din Capitală.