București: Lista creșelor care se redeschid de luni, pe sectoare

DE Octavia Constantinescu | Actualizat: 22.06.2020 - 10:10

De luni, în Capitală se redeschid creșele, care vor trebui să respecte o serie de reguli, în contextul epidemiei de coronavirus. Cea mai mare parte a activităților se va desfușura afară, iar personalul este obligat să poarte măști de protecție.

SHARE

Jucăriile care nu pot fi spălate vor fi eliminate din sala de grupă, iar activităţile în aer liber vor reprezenta o proporţie cât mai mare din program. În acelaşi timp, afară, pot fi mai multe grupe, cu respectarea condiţiilor privind evitarea contactului strâns între copii şi a jocurilor care presupun apropierea la mai puţin de doi metri, potrivit ordinului comun al Ministerului Educației și Ministerului Sănătății. 

La intrarea în grădiniţă, creşă, after-school o persoană desemnată va asigura fluidizarea sosirilor şi fluxului de persoane în vederea evitării aglomerărilor. Tuturor copiilor le va fi luată temperatura, care nu trebuie să depășească 37,3 grade Celsius. 

Copiii vor fi învăţaţi şi ajutaţi să se spele pe mâini cu apă şi săpun minimum 20 de secunde. Normele de igienă se vor respecta şi în timpul servirii mesei, se va renunţa la servirea mesei în spaţiul special amenajat pentru a evita aglomerarea şi interacţiunile între copii.

Este interzisă folosirea echipamentelor pentru recircularea aerului.

Masca facială va fi utilizată exclusiv la creşă, grădiniţă, after-school de către tot personalul angajat şi trebuie schimbată o dată la 4 ore şi ori de câte ori s-a umezit sau s-a deteriorat.

Mănuşile de unică folosinţă sunt obligatorii la schimbarea scutecelor şi în timpul efectuării curăţeniei.

Lista creșelor deschise în Capitală, conform Agerpres: 

Sectorul 1

Toate cele cinci creşe aflate în administrarea Consiliului Local Sector 1 se redeschid de luni, însă numărul de locuri a scăzut la 512, ca urmare a măsurilor luate pentru prevenirea răspândirii coronavirus.

Sunt deschise: Centrul Româno-Danez pentru Educaţie Integrată, Complexul Social de Servicii Vrancei, Complexul Social de Servicii Sfântul Nicolae, Complexul Social de Servicii Sfântul Andrei şi Complexul de Servicii Sociale Jiului.

Sectorul 2

Creşele Sinaia, Teiul Doamnei, Ciobănaşului şi Unitatea de Educaţie Timpurie Grădiniţa nr. 23 din Sectorul 2 se redeschid de luni şi vor funcţiona şi ele la capacitate redusă. Creşa Ciobănaşului va avea o capacitate diminuată de 80 de locuri faţă de 175, Creşa Sinaia - 38 de locuri faţă de 80, Creşa Teiul Doamnei - 38 de locuri faţă de 80, Unitatea de Educaţie Timpurie Grădiniţa nr. 23 - 15 locuri faţă de 30.

Activitatea Unităţii de Educaţie Timpurie Grădiniţa nr. 137 va rămâne în continuare suspendată, deoarece nu sunt îndeplinite condiţiile prevăzute în Ordinul MS. 

Sectorul 3

Creşele din Sectorul 3 se redeschid începând de luni pentru copiii reînscrişi în următorul an şcolar. Programul de funcţionare a creşelor va fi zilnic, de luni până vineri, între orele 7,00 şi 17,00.

Accesul copiilor în creşă se va face eşalonat, la orele 7,00, 7,30, 8,00, acestea fiind stabilite în prealabil între părinţi şi conducerea creşelor.

Sectorul 4

Şi creşele, grădiniţele şi after-school-urile din Sectorul 4 se redeschid de luni, în funcţie de numărul de solicitări primite din partea părinţilor. Numai jumătate dintre copiii înscriși (1.000) vor putea fi primiți. 

Sectorul 6

Programul "Creşa de vară" începe luni în Sectorul 6. Admiterea copiilor la program se face, în limita locurilor disponibile, pe bază de cerere, respectând criterii de eligibilitate. Programul centrelor de zi de tip creşă din Sectorul 6 este 6,00 - 18,00.

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

© 2020 NEWS INTERNATIONAL S.A.