Alexandroae: Vine valul 2 de refugiați. Din păcate, situația este mult mai dificilă ca la început

DE Romulus Preda | Actualizat: 07.04.2022 - 14:37
Vine valul 2 de refugiați /FOTO: facebook.com

Ne așteptăm la un nou val de refugiați, având în vedere ultimele evenimente din Ucraina, iar privința donațiilor, situația nu este foarte roz, spune Diana Alexandroae, președinte ANAID, care a organizat un centru de voluntari pentru primirea refugiaților la Autogara Filaret.

SHARE

„Vine valul doi de refugiația. Dacă acum câteva zile ne întâlneam pentru a discuta dacă mai ținem deschis punctul de primire refugiați de la Filaret, după seara trecută ne-am schimbat cu totul părerea.   Săptămâna trecută a fost una destul de liniștită. Veneau câte 2-3 autocare pe seară, refugiații erau ușor triați și duși acolo unde aveau nevoie rapid. De luni seară, lucrurile au început să se schimbe. Luni au venit 3 autocare, marți 4 iar aseară numărul lor deja a crescut la 8! Ne așteptăm la un nou val de refugiați, având în vedere ultimele evenimente din Ucraina. Din păcate, situația este mult mai dificilă ca la început. Centrele de refugiați sunt aproape pline cu oameni cazați pe termen lung, iar locurile pentru cei care sunt doar în tranzit sunt din ce în ce mai puține. Aseară ne-am chinuit câteva ore bune să găsim un loc de cazare pentru două mămici ce veneau însoțite de un bebeluș de 5 luni și un copil de 13 ani”, transmite ANAID într-un comunicat de presă.  

ANAID este o organizație non-guvernamentală care a organizat un centru de voluntari pentru primirea refugiaților la Autogara Filaret. 

Citește și: De ce nu lasă Curtea Constituțională copiii să se joace în curtea școlii după ore

„Nici în ceea ce privește donațiile situația nu este foarte roz. Frecvența lor a scăzut dramatic, iar nouă ne este din ce în ce mai greu să continuăm. Avem nevoie permanentă de apă 0,5, dulciuri, cornuri, sucuri pentru copii, suzete și biberoane, fructe, ceai negru, lapte, jucării, deodorante, pastă de dinți, într-un cuvânt  de toate! Ne așteptăm ca numărul autocarelor care vin să crească de la zi la zi și să ajungem din nou la 15-18 autocare pe zi, cum primeam acum 2 săptămâni”, transmit voluntarii.

Citește și: Cum a ajuns o fată de 13 ani să fie suspectată că le-a tăiat gâtul unei mame și fiicei ei

„Avem nevoie de oameni pentru a ajuta oameni. Am auzit în ultima perioadă multe răutăți adresate refugiaților ucrainieni cât și românilor care vor să îi ajute. Nu am vrut să aplec urechea la astfel de lucruri și am continuat să ajut, pentru că până la urmă suntem cu toții oameni, iar ajutorul pe care îl acordăm este necondiționat. Sunt mamă și de multe ori mă pun în pielea mamelor care fug cu copiii în brațe din calea războiului. După perioadele în care interacționez cu mamele și copiii care ajung în autogara Filaret, tot ceea ce îmi doresc este să ajung acasă și să îmi strâng copilul în brațe și să mulțumesc Universului că noi suntem bine”, afirmă Diana Alexandroae – Președinte ANAID.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te