A fost ca şi cum li s-ar fi descărcat o vidanjă, în subsolul blocului. Ce s-a întâmplat

DE Florin Budescu | Actualizat: 13.02.2024 - 09:50
A fost ca şi cum li s-ar fi descărcat o vidanjă, în subsolul blocului. Ce s-a întâmplat - Foto: bzi.ro

A fost ca şi cum li s-ar fi descărcat o vidanjă, în subsolul blocului. Ce s-a întâmplat. Locatarii unui bloc din Iași s-au trezit cu subsolul plin de materii fecale.

SHARE

A fost ca şi cum li s-ar fi descărcat o vidanjă, în subsolul blocului. Ce s-a întâmplat. Locatarii unui bloc din Iași s-au trezit cu subsolul plin de materii fecale, după ce canalizarea a cedat.

Oamenii dau vina pe ApaVital. „Muncitorii și-au pus mâinile în cap, când au văzut ce era acolo”, relatează ei.

A fost ca şi cum li s-ar fi descărcat o vidanjă, în subsolul blocului. Ce s-a întâmplat

Locatarii unui bloc din Iași sunt exasperați din cauza faptului că subsolul imobilului s-a umplut de mizerie. Canalizarea nu a mai făcut față și a refulat. Oamenii au sunat la ApaVital, însă angajații și-au făcut apariția abia după câteva zile.

Oamenii din blocul C6, de pe Șoseaua Națională, din cartierul Alexandru cel Bun, au ajuns la capătul răbdării. Aceștia au sesizat problemele de la canalizare de mai multe ori, însă trec prin această situație măcar o dată pe lună.

Compania îi acuză pe locatari că nu folosesc canalizarea corespunzător și o înfundă cu tot felul de materiale. Oamenii nu sunt la prima situație de acest fel.

Citeşte şi: Doi operatori rău platnici ar putea umple județul Prahova de gunoaie

În dimineața zilei de joi, 8 ianuarie, ieșenii din blocul C6, din Alexandru cel Bun, au simțit un miros urât pe scara imobilului. Imediat, au descoperit și sursa, subsolul era complet inundat cu apă și materii fecale de la canalizare.

„Eu am plecat joi seara de acasă în vacanță, la munte, iar în weekend m-a sunat un vecin și mi-a zis ce se întâmplă aici. Când am ajuns luni dimineață acasă, mi-am pus mâinile în cap. Eu am aici, la subsol, un spațiu, era plin de mizerie și apă, nici nu puteai respira.

Am dat cu apă, am spălat un pic, că nu aveam ce face. Din ce am înțeles, au făcut sesizarea joi vecinii mei, iar echipa de la ApaVital a venit abia duminică. Vă dați seama ce o să fie când sunt peste 30 de grade, o să fie focar de infecție la vară.

Citeşte şi: Zeci de localități din țară sunt îngropate în gunoaie înainte de Ziua Națională. Care sunt motivele

Oricum la subsol a rămas numai mizerie, fecale, nici nu poți intra, nu mai zic mirosul care vine, se simte și în toată scara blocului. Am stat 4 ore să curăț toată mizeria de aici, că doar nu aveam să las totul așa.

Multe lucruri pe care le aveam depozitate la subsol le-am și aruncat, nu mai aveai ce face cu ele”, povestește Cristinel Bîrliba, locatar în blocul C6. Președintele asociației a sunat imediat la ApaVital pentru a cere ajutor. Deși canalizarea a fost desfundată, locatarii sunt conștienți că problema va recidiva.

Acum, trebuie să își curețe din nou spațiile de depozitare, de la subsol. Care ar trebui să fie adăposturi cu scop strategic, dar asta este altă poveste.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te