150.000 € salariu dacă ești specialist în acest domeniu. În ce țară trebuie să mergi?

DE Vlad Alexandru | Actualizat: 08.08.2024 - 07:42
150.000 € salariu dacă ești specialist în acest domeniu. În ce țară trebuie să mergi - Foto: Freepik.com (rol ilustrativ)
150.000 € salariu dacă ești specialist în acest domeniu. În ce țară trebuie să mergi - Foto: Freepik.com (rol ilustrativ)
Foto: Freepik.com
Foto: Freepik.com

Salariu de 150.000 de euro anual este o sumă foarte mare însă o companie de recrutare susține că este nevoie foarte mare de oameni care au experiență în acest domeniu.

SHARE

Medicii români găsesc joburi în străinătate, bine plătite și condiții de muncă mult mai bune ca în țara noastră. Din acest motiv, mulți pleacă. Chiar și rezidenții reușesc să se angajeze în alte țări. 

Pe platformele de recrurate sunt o mulțime de ajunțuri de angajare în străinătate. Unele locuri de muncă au salarii de nerefuzat. Se cere însă experiență și seriozitate maximă. 

150.000 € salariu dacă ești specialist în acest domeniu. În ce țară trebuie să mergi?

Conform unui anunț postat pe platforma Jooble.org, Irlanda caută medici specialiști, rezidenți și consultanți. Salariile ajung la 150.000 de euro anual. 

Citește și: Loc de muncă plătit cu 85.000 €. Cine sunt românii care se pot angaja pe acești bani?

”Avem nevoie de medici cu înregistrare activă IMC (sau în etapele finale de obținere), un certificat de limbă valabil (IELTS 7,0 Academic sau OET nivel B) și experiență (de preferință din UE sau Marea Britanie) în:

Anestezie
Medicina de Urgenta
Gastroenterologie
Medicină generală/internă
Geriatrie
Obstetrică și ginecologie
Oncologie
Pediatrie
Psihiatrie
Intervenție chirurgicală. 

Citește și: Locul de muncă plătit cu 7.000 de lei / lună. Nu trebuie să ai tatuaje

Salariul unui medic român în Irlanda: ”Aici primești 1500 de euro pe an pentru a merge la cursuri ca medic rezident”

Însă nu toți medicii primesc aceste salarii. cei fără experiență iau doar câteva mii de euro lunar.  Un doctor român în Irlanda și-a făcut public salariul său. 

Citește și: Un medic român din Irlanda a dezvăluit ce salariu are. A venit cu fluturașul. Cum e o zi de muncă?

Eu primesc acum 30 de euro pe ora muncită. Acest lucru crește, sunt bani care cresc în funcție de experiența avută. Eu am avut noroc că mi s-a recunoscut experiența de anestezist din România de trei ani”, a explicat medicul Paul Oargă într-o postare pe Facebook.

Apoi vorbeşte şi despre beneficiile pe care le au rezidenţii în Irlanda în ceea ce priveşte salarizarea, începând cu bani pentru studii şi terminând cu plata orelor suplimentare.

Concediu este 30 de zile pe an, plus 10-15 zile pentru concediu de studii. Aici primești 1500 de euro pe an pentru a merge la cursuri ca medic rezident. Examenele se plătesc, costă între 700 și 900 de euro, dar dacă iei examenul primești banii înapoi.

Am aici și fluturașul de salariu, primit în 21 decembrie 2023. Ei fac plata la fiecare două săptămâni și trebuie să ai 72 de ore lucrate. Pentru aceste două săptămâni primești 2.382 de euro, dar acesta este venitul brut. Se mai plătesc orele suplimentare, cu 1,5x față de norma de bază, adică am lucrat 15 ore și am primit 687 de euro brut, după taxe”.

Citește și: Cine sunt românii care au salarii între 6.000 și 10.000 de lei? Uneori nu ai nevoie de facultate

Un lucru pe care nu pot să nu îl observ este că, indiferent de experiența pe care o ai, indiferent că ești în prima lună de muncă sau în al zecelea an, ești remunerat. În România în primii 2 ani ca medic rezident gărzile nu sunt plătite. Cred că suntem singura categorie de oameni care lucrează gratuit, doar pentru că vrea să învețe. Nu e comod să nu iei bani, chiar dacă înveți”, a mai spus Paul Oargă.

Ulterior, medicul Paul Oargă apare alături de doi colegi de breaslă români. „Oriunde mergi în lumea asta, întâlnești români. În toate colțurile lumii cumva ajungi să auzi limba română. Ei bine, astăzi 3 dintre ei s-au întâlnit să muncească cot la cot pe secția de terapie intensivă a Spitalului Universitar Galway, din Vestul Irlandei, Andreea direct de la Capitală, din București, Vlad și cu mine de la Cluj. Evident, a fost suuuper! Vă salutăm cu gândul la soarele de acasă” – este mesajul postat de Paul Oargă pe Facebook.

Google News Urmărește-ne pe Google News
Comentarii 0
Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te