Zeci de state aprobă vaccinarea antiCovid a copiilor

DE Andrei Mocanu | Actualizat: 04.06.2021 - 20:06
Zeci de state aprobă vaccinarea antiCovid a copiilor. Foto Pexels.com

Din ce în ce mai mutle țări europene dau undă verde vaccinării anti-Covid a copiilor cu vârste cuprinse între 12 și 15 ani, după aprobarea vaccinului Pfizer BioNTech pentru această grupă de vârstă de către Agenția Europeană a Medicamentului.

SHARE

Dacă România a pornit imunizarea copiilor de la începutul acestei luni, Franța a dat și ea undă verde programului începând cu data de 2 iunie, iar multe alte state, printre care Germania, Italia și Austria, se pregătesc pentru începerea imunizării celor mici. În state de pe alte continente, vaccinarea minorilor este în desfășurare încă din luna mai.

Imunizarea copiilor este văzută de specialiștii epidemiologi drept esențială pentru protejarea lor, dar mai ales pentru învingerea pandemiei. În UE, după aprobarea de către Agenția Europeană a Medicamentului a serului Pfizer BioNTech pentru copiii cu vârste cuprinse între 12 și 15 ani, din ce în ce mai multe state aprobă imunizarea antiCovid a acestei categorii.

Franța a anunțat, din 2 iunie, decizia de a administra vaccinul anticoronavirus copiilor cu vârsta de peste 12 ani. Cu două zile mai devreme, și Italia aprobase un plan de extindere a utilizării vaccinului Pfizer-BioNTech la copiii cu vârsta cuprinsă între 12-15 ani.

La rândul lor, Germania și Polonia au dat undă verde programului, iar imunizarea minorilor va începe pe 7 iunie.

Citește și: Fiul Vioricăi din Clejani: Am fost la un grătar la Alex Velea și m-au prins drogat. Velea: Minți

Și Lituania a confirmat că vaccinarea copiilor peste 12 ani va începe în iunie, în timp ce în Estonia vaccinarea adolescenților e de așteptat să debuteze înainte de venirea toamnei.

Austria intenționează să vaccineze cel puțin 340.000 de copii cu vârste cuprinse între 12 și 15 ani până la sfârșitul lunii august.

De menționat că România se numără printre primele state din UE care au aprobat și au început, de la 1 iunie, imunizarea antiCovid a a copiilor din grupa 12-15 ani. Numai în prima zi de la debutul programului, aproape 2.000 de copii s-au imunizat. Totuși, ritmul nu este cel dorit, în multe orașe doar câțiva minori fiind imunzați pe zi. Unii părinți se tem de posibilele efecte adverse ale serului pentru cei mici.

Cât de sigur este așadar vaccinul Pfizer-BioNTech pentru copii? Răspunde medicul Sandra Alexiu, membră al Grupului de vaccinologie din Societatea Națională a Medicilor de Familie: „Nu doar că vaccinul este sigur, dar are și o eficiență dovedită de 100% în imunizarea copiilor”. (Mai multe detalii pe RFI).

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

© 2022 NEWS INTERNATIONAL S.A.