VIDEO Imagini emoționante cu fetița căreia i-au fost reatașate brațele pierdute într-un accident

DE Alex Darvari | Actualizat: 30.12.2022 - 10:15
Imagini emoționante cu fetița căreia i-au fost reatașate brațele - Foto: Captura

În urmă cu o săptămână, o fetiță de 15 ani rămânea fără brațe după un grav accident de circulație. Ieri seară au fost difuzate primele imagini cu fetița care mergea pe holurile spitalului din Iași.

SHARE

Un autocar cu 35 de artiști ai unui ansamblu folcloric s-a răsturnat lângă Pașcani. O adolescentă de 15 ani și-a pierdut ambele brațe. Așa a sunat știrea de vinerea trecută. Medicii din Iași au reușit o minune: i-au salvat ambele membre.

Au apărut primele fotografii și un clip video cu fetița pe culoarele spitalului alături de medicii salvatori.

Operația a fost un succes 

„Din fericire, intervenţia chirurgicală până în acest moment a fost un succes. S-a reuşit replantarea celor două membre. Unul dintre ele era amputat, celălalt era devascularizat. Fetiţa este detubată, respiră singură. Sperăm să aibă o evoluţie bună a copilului. Va fi nevoie ulterior de intervenţii chirurgicale de reconstrucţie şi de acoperire a defectelor cutanate ale membrului superior drept. Noi suntem convinşi să intervenţiile ulterioare vor fi cu reluarea funcţionalităţii ambelor membrelor superioare în proporţie de 85 la sută. 


Va avea nevoie de un program intens de recuperare de kinetoterapie şi fizioterapie. Faptul că s-a intervenit foarte repede şi s-a putut revasculariza foarte repede, cât şi vârsta foarte tânără a pacientei ne încurajează să sperăm că evoluţia va fi foarte bună.”, a declarat doctor Sidonia Susanu, coordonator al Compartimentului de Chirurgie Plastică şi Reconstructivă din cadrul spitalului.

Dr. Sidonia Susanu, coordonatorul Secţiei de Chirurgie Plastică de la Spitalul de copii “Sf. Maria” din Iaşi a relatat într-un interviu acordat News.ro ce înseamnă o intervenţie chirurgicală de o asemenea amploare precum cea făcută în cazul Alexiei Tudose, adolescenta care şi-a pierdut ambele braţe în urma unui accident produs la sfârşitul săptămânii trecute, la Paşcani, cum anume s-au desfăşurat lucrurile în sala de operaţie, unde echipa medicală a stat nu mai puţin de 20 de ore, dar şi ce au însemnat pentru dezvoltarea Secţiei de Chirurgie Plastică de la unitatea sanitară ultimii 12 ani, ani în care medicul primar de Chirurgie Plastică, Estetică şi Microchirurgie Reconstructivă a profesat în unitatea sanitară.

Citește și: O echipă de medici i-a reatașat unei fetițe brațele pe care le-a pierdut într-un grav accident

Dr. Susanu îşi aminteşte că una dintre marile provocări pe care le-a avut în anii scurşi până acum la spital a fost să replanteze la loc patru degete unui adolescent de 17 ani cu instrumentarul propriu, neadecvat însă pentru o intervenţie de o asemenea complexitate. Medicul îşi aminteşte anii în care la spital nu exista aparatură dedicată chirurgiei plastice şi cum, din această cauză, timpii alocaţi diferitelor intervenţii de specialitate se dublau de multe ori.

Citește și:  Medicul ce i-a reatașat brațele unei fetițe după o operație de 20 ore. „E un miracol că trăiește”

 

 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te