VIDEO Dr. Marinescu: Grecii nu se protejează mai mult decât românii. Sfaturi de vacanță în pandemie

DE Răzvan Chiruță | Actualizat: 17.07.2020 - 20:37
Dr. Adrian Marinescu

Grecia a devenit principala destinație externă de vacanță pentru români, pentru că e aproape și pentru că se poate ajunge cu autoturismele personale. Ce reguli trebuie respectate pentru a nu vă strica concediul.

SHARE

Dr. Adrian Marinescu, de la Institutul Național de Boli Infecțioase „Matei Balș”, care a fost recent în vacanță în Grecia, a constatat că grecii nu sunt mai atenți decât românii în ceea ce privește protecția la coronavirus. 

„În Grecia nu e nici mai rău, nici mai bine. Am mers cu mașina personală, am ales varianta asta, care mi se pare mult mai în regulă.

Pe autostradă, într-o benzinărie, am intrat cu mască. Era o loc în interior unde oamenii se uitau la un meci. Stăteau la mese și nici unul nu avea mască”, a povestit Adrian Marinescu. 

Totuși autoritățile grecești sunt prudente, pentru că au conștientizat că inclusiv un număr mic de persoane infectate poate duce la apariția de focare de coronavirus. 

„Grecii sunt extrem de prudenți și chiar dacă la începutul lunii iunie au avut zile cu zero cazuri, acum, în momentul în care au 50-60 de cazuri pe zi, de import, de la turiști, sunt extrem de prudenți.

Au luat măsuri de testare, sunt foarte atenți, pentru că ei știu că un număr mic de persoane infectate ar putea într-un viitor apropiat să însemne o problemă și să crească numărul de infectări”, a menționat Adrian Marinescu.

Medicul a fost la rândul său prudent în vacanță și spune că românii își pot continua viața și pot avea un concediu liniștit dacă respectă câteva reguli simple. 

„Am ales o zonă din Grecia, Peloponez, pentru că acolo nu exista nici un caz raportat. Am evitat zonele aglomerate.

Le recomand românilor care vor să meargă în vacanță să își aleagă destinații în care nu sunt probleme, cum e Grecia.

Dar lucrurile sunt destul de greu de prevăzut. Vacanța trebuie programată într-un interval scurt de timp, degeaba mă gândesc ce va fi peste o lună. Dacă folosesc mașina proprie, am o șansă mai mare să fac o prognoză înt-un timp scurt.

Cu avionul, pe lângă faptul că e un risc mai mare pentru sănătate, e greu să apreciezi de acum ce va fi peste 2 săptămâni.

Căutăm locuri izolate, iar când ajungem la destinație, evităm zonele unde sunt foarte mulți oameni, căutăm o plajă care este cu mai puțină lume. Și asta se poate face”, a menționat dr. Adrian Marinescu, care a insistat și pe importanța purtării măștii de protecție.

Intrarea în Grecia este permisă doar pe la Kulata - Promachonas şi doar pentru persoanele care fac dovada unui test PCR negativ la coronavirus, efectuat cu cel mult 72 de ore înainte. Rezultatul testului trebuie să fie tradus în limba engleză, iar documentul să conţină numele şi datele de identitate ale persoanei.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te