Un sfert din străinii din România, vaccinați anti-COVID. În Italia, 700.000 de străini sunt refuzați

DE Petre Bădică | Actualizat: 22.07.2021 - 11:26
Un sfert din străinii din România, vaccinați anti-COVID. În Italia, 700.000 de străini sunt refuzați / Ro vaccinare

România pare mai accesibilă străinilor care doresc să se vaccineze anti-COVID decât statele care găzduiesc comunități mari de conaționali.

SHARE

„Numărul cetățenilor străini vaccinați în România pe toată perioada campaniei este 30.108 cu doza 1, din care 18.493 vaccinați și cu doza a doua”, se arată într-un răspuns al Comitetul Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV) la solicitarea Newsweek România.

În acest moment, România a vaccinat 4,9 milioane de persoane. Străinii vaccinați anti-COVID în România sunt 0,6% din totalul populației vaccinate. În 2018, datele Inspectoratului General pentru Imigrări din 2018 raportau un număr de 120.399 de cetățeni străini înregistrați. Ar însemna că 25% dintre cetățenii străini din România au fost vaccinați.

În Italia trăiesc 1,2 milioane de români

În Italia, există probleme cu vaccinarea imigranților după cum anunță mass-media.

Gianfranco Costanzo, directorul Institutului Național pentru Sănătate, Migrație și Sărăcie din Italia, a declarat că peste 700.000 de cetățeni străini din țară sunt în prezent „invizibili” și nu au acces la campania de vaccinare anti-Covid, deoarece nu au card de asigurări de sănătate sau cod fiscal.

Citește și: Mister românesc: 20 zile cu sub 80 pacienți COVID la ATI. Cel mai mic număr din ultimele 15 luni

Majoritatea acestora sunt din state care nu sunt membre ale UE. Dar, mai multe mii de imigranți prezenți în țară care provin din statele membre ale UE se află în aceeași situație. Costanzo a spus că fenomenul este „îngrijorător” și ar putea reprezenta o problemă pentru sănătatea publică”.

Detalii AICI.

Un sfert din străinii din România, vaccinați anti-COVID. În Italia, 700.000 de străini sunt refuzați

 

Publicația Thelocal.it scrie că: „Depinde de noroc: Străinii din Italia continuă să raporteze probleme de administrare a vaccinurilor Covid”

Pe măsură ce Italia deschide vaccinarea la liber pentru mai multe grupe de vârstă, mulți rezidenți străini spun că încă nu pot accesa sistemul din cauza barierelor birocratice și a regulilor care variază în întreaga țară.

Citește și: EXCLUSIV Ministerul Apărării a iertat Damen de 186.500 de euro, cauțiunea în procesul corvetelor

În cele mai multe cazuri, problema este că oamenii sunt împiedicați să își rezerve un loc la vaccinare, deoarece nu au un anumit document și nu pot obține unul.

În Spania trăiesc peste un milion de români. Problema lor este tot una de natură birocratică, pentru că modalitățile în care se pot programa diferă de la o regiune la alta.

Detalii AICI  despre cum se pot programa românii din Spania pentru a primi o doză de vaccin anti-COVID pentru fiecare regiune în parte.

 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te