Tânără mamă diagnosticată cu cancer. „Medicii mi-au dat 6 luni”. Rețeta ce o ține în viață de 6 ani

DE Alex Darvari | Actualizat: 29.09.2023 - 14:36
Ety Fuhrmann, Tânără mamă diagnosticată cu cancer. „Medicii mi-au dat 6 luni” - Foto: blick
Ety Fuhrmann, Tânără mamă diagnosticată cu cancer. „Medicii mi-au dat 6 luni” - Foto: blick

Mama, de 47 de ani, a doi copii mici a fost diagnosticată cu cancer. Medicii i-au dat 6 luni, dar după 6 ani este sănătoasă și a învins boala. Ea spune cele 3 lucruri pe care le-a făcut pentru a supraviețui.

SHARE

O tânără mamă a fost diagnosticată cu cancer pulmonar, iar medicii se așteptau la ce e mai rău. Ea nu și-a pierdut speranța și după 6 ani e în viață. Are o rețetă din 3 „ingrediente” ce o ține în viață.

Citește și: România va produce izotopi medicali la Centrala de la Cernavodă pentru tratamentul cancerului

Când Ety Fuhrmann (47 de ani) nu s-a simțit bine în octombrie 2017, nu se gândește la nimic rău. "Am presupus că este o răceală. Aveam tuse, dureri de cap și febră", își amintește ea. Dar presupusa răceală nu a dispărut, starea ei continua să se înrăutățească.

Citește și: România are un proiect unic de depistare a cancerului de sân. Testarea se face la patul pacientei

Soțul Mike a reușit să o convingă să meargă la medic. Dar nici măcar medicul nu a văzut la început amploarea bolii și i-a prescris lui Ety Fuhrmann doar antibiotice.

Starea ei s-a deteriorat din nou în zilele următoare

 "Abia mai puteam vorbi, pentru că nu mai puteam respira", își amintește Ety Fuhrmann. În cele din urmă, a mers la spitalul din localitatea sa de reședință. Medicii au extras 1,5 litri de apă din plămânii mamei a doi copii/

"Situația a devenit din ce în ce mai tensionată", spune ea. În timpul unei tomografii computerizate, adică o radiografie a părții superioare a corpului, medicii au observat imediat că Ety Fuhrmann avea pete negre pe plămânul stâng.

După o biopsie a venit diagnosticul șocant: "Mi s-a spus că am cancer în stadiul patru. Medicii mi-au dat maximum șase luni de trăit". Pentru ea, o lume s-a prăbușit în acel moment. "Am rămas fără cuvinte. Nu prea puteam să răspund la întrebările oncologului. Șocul a fost prea mare".

Schimbarea dietei, chimioterapia și metodele pe bază de plante medicinale

La scurt timp după aceea, un lucru îi era clar: în ciuda diagnosticului zdrobitor, nu vrea să renunțe. "Am doi copii și au nevoie de mine. De aceea am făcut tot ce am putut pentru a mă face bine din nou". Și-a schimbat dieta și a făcut diverse terapii alternative, pe bază de plante.

În același timp, Fuhrmann s-a bazat și pe chimioterapia prescrisă de medici. "În toată această perioadă, am încercat întotdeauna să rămân cât mai pozitivă posibil".

Cu toate acestea, a fost o perioadă grea. "O astfel de chimioterapie îți secătuiește forțele", explică Fuhrmann. Dar tratamentul a avut un efect - chiar mai mult decât se aștepta.

Mama a doi copii descrie o vizită la medic: "Am mai făcut o tomografie computerizată și un RMN. Nu voi uita niciodată cum s-a uitat oncologul la mine și m-a întrebat: "Ce ai făcut?". Pentru că celulele canceroase de pe plămân dispăruseră brusc". Până în prezent, medicii nu-și pot explica surprinzătoarea schimbare în bine.

Petele de plămâni au dispărut

"Am simțit o recunoștință uriașă în acel moment", spune Fuhrmann. Temerile din ultimele luni au dispărut de la o secundă la alta. "A fost un moment cu adevărat frumos".

Cu toate acestea, ea nu este complet vindecată de cancer. "A revenit și a dispărut din nou de trei ori până acum, într-un loc diferit. Cancerul va fi probabil cu mine pentru tot restul vieții mele", explică ea. Dar, datorită medicamentelor, situația este în prezent foarte bine controlată și ea își poate trăi din nou viața. "Mă simt foarte, foarte bine". Ea așteaptă cu nerăbdare tot ceea ce va urma.

"Sunt aici de șase ani în loc de șase luni.

Fuhrmann scrie o carte despre experiențele sale
Boala a schimbat-o, spune ea. "Mă bucur mai mult de viața mea și am devenit o persoană mult mai pozitivă. Sunt convinsă că întotdeauna se găsește o cale", spune ea fericită. Ety Fuhrmann își trece acum experiențele în cartea autobiografică "My Best Friend Cancer". "Scopul meu nu este de a face bani, ci de a-mi spune povestea și, sper, de a le da și altora speranță", subliniază ea. De aceea, originara din Zurich dorește să doneze jumătate din încasări organizației indoneziene Children's Cancer Aid, potrivit unui reportaj din blick

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te