SUA: Inflamații cardiace rare, forme ușoare, la tineri după vaccinare anti-Covid

DE Adina Mutăr | 23.06.2021 - 19:51
Cazuri de inflamații ale inimii la tineri după vaccinare/Foto: ft.com

Grupul de siguranță CDC din SUA a anunțat că există o „asociere probabilă” între o afecțiune inflamatorie cardiacă rară la adolescenți și adulții tineri, mai ales după ce au primit a doua doză de vaccin Covid-19.

SHARE

Au existat mai mult de 1.200 de cazuri de afecțiuni rare de inflamații cardiace la persoanele care au primit vaccinul Pfizer sau Moderna, potrivit unei prezentări, miercuri, înaintea unei ședințe consultative la Centrele pentru Controlul și Prevenirea Bolilor.

Comitetul consultativ al CDC pentru campania de imunizare organizează o reuniune pentru a discuta despre rapoartările, rare, dar mai frecvente decât în mod obișnuit, de miocardită sau pericardită la adolescenți și tineri cu vârsta cuprinsă între 16 și 24 de ani, după ce au primit vaccinurile ARNm.

Miocardita este inflamația mușchiului inimii, iar pericardita este inflamația membranei care înconjoară inima.

Agenția a spus că au fost raportate 267 de cazuri de miocardită sau pericardită după administrarea unei doze de vaccin ARNm și 827 de cazuri raportate după rapel din 11 iunie. Există 132 de cazuri suplimentare în care numărul de doze primite este necunoscut, a raportat CDC.

Citește și

Varianta Delta a coronavirusului va reprezenta 90% din cazurile noi în UE la sfârşitul lui august

Petrecere de vaccinare, la Viena, pentru încurajarea imunizării tinerilor

 

Aproximativ 300 de milioane de doze de vaccin au fost administrate din 11 iunie, a precizat CDC.

Bărbații sub 30 de ani reprezintă cea mai mare parte a cazurilor, iar majoritatea este o formă ușoară.

Dintre cele 295 de persoane care au dezvoltat afecțiunea și au fost externate, 79% dintre ele s-au recuperat complet, potrivit prezentării. Nouă persoane au fost spitalizate, cu doar două în terapie intensivă începând cu 11 iunie, potrivit CDC.

CDC își coordonează investigația cu Food and Drug Administration, care luna trecută a autorizat vaccinul Pfizer-BioNTech pentru adolescenți cu vârsta cuprinsă între 12 și 15 ani.

Simptomele, care includ dureri în piept și dificultăți de respirație, se dezvoltă de obicei la câteva zile de la primirea vaccinului, a precizat agenția.

 

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

© 2021 NEWS INTERNATIONAL S.A.