Soția deputatului USR PLUS Emanuel Ungureanu încearcă de peste opt ani să se angajeze la stat

DE Miruna Moldoveanu | 08.02.2021 - 14:54
Sistemul sanitar din România în perioada pandemiei/FOTO: Facebook

Profesorul universitar Loredana Ungureanu, medic dermatolog și soția deputatului USR+ Emanuel Ungureanu, încearcă de opt ani să se angajeze în sistemul public de sănătătate.

SHARE

Prima decizie de înlocuire a conducerii unui spital făcută de noul ministru al sănătății, Vlad Voiculescu, a fost cea a a spitalului de urgență Cluj Napoca.

În primele zile ale lui ianuarie 2021, Petru Șușcă fostul director al spitalului împreună cu membrii Consiliului de Administrație era schimbat prin revocarea unui ordin de ministru.

Deputatul USR+, Emanuel Ungureanu, una din vocile critice ale sistemului public de sănătate, declara, însă, că decizia a venit ca urmare a unui raport al al Corpului de Control al Ministerului Sănătății făcut în urma sesizărilor sale.

Acum, Constantin Dina, șeful corpului de control este angajat cu jumătate de normă la cabinetul său parlamentar.

Soția sa, Loredana Ungureanu, un medic primar dermatolog, încearcă, de mai bine de opt ani, să se angajeze la stat, chiar la secția de profil a Spitalului Județean de Urgență Cluj Napoca. Nu este singurul medic în această situație. A dat spitalul în judecată, dar a pierdut în Justiție.

Emanuel Ungureanu a afirmat pentru DiscoverProject că nu și-a ajutat niciodată soția în cariera profesională.

Noua conducere a spitalului de urgență pare mai favorabilă găsirii unei soluții. A căutat activ, chiar la prima ședință, posturi noi la secția de dermatologie a spitalului.

Conflictul dintre soții Ungureanu și conducerea spitalului s-a purtat pe toate fronturile, cu toate armele și în toate formele. În Justiție, în mass-media, în parlament, în guvern la vedere și pe culoarele acestuia, pe plan personal și profesional. S-au folosit cuvinte grele și s-au adus acuze și mai grele croșetate în jurul incompetenței și a corupției.

Astfel de conflicte sunt emblematice pentru spitalele publice românești sugrumate de lipsa cronică de finanțare, de risipa banului public și de corupția endemică.

Loredana Ungureanu este șef de lucrări la Universitatea de Medicină și Farmacie Iuliu Hațieganu a Universității Babeș-Bolyai din Cluj Napoca. Este cadru didactic la această universitate pentru care încasează jumătate din veniturile de parlamentar ale soțului, Emanuel Ungureanu, deputat USR+ la cel de-al doilea mandat.

Timp de trei ani, în perioada 2011-2014, a făcut gărzi la secția clinică Dermatovenerologie și la Spitalul Județean de Urgență Cluj Napoca.

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

© 2021 NEWS INTERNATIONAL S.A.