luni 06 octombrie
EUR 5.0889 USD 4.3349
Abonează-te
Newsweek România

SARSCoV2 migrează și opt metri în condițiile de lucru din abatoare (studiu german)

Data publicării: 25.07.2020 • 16:45 Data actualizării: 25.07.2020 • 19:16

Condițiile de lucru în abatoare, aer rece și neîmprospătat, permit ca particulele de coronavirus să călătorească mai mult de opt metri, arată un studiu al Centrului Helmholtz pentru Cercetarea Infecțiilor.

Acest lucru a fost pus în evidență de un studiu efectuat la un abator german, demonstrând astfel de ce fabricile de produse din carne s-au transformat în focare de infecții în întreaga lume.

Cercetătorii au reconstruit cauza probabilă a focarului la un abator al grupului Toennies din Rheda-Wiedenbrueck, unde aproximativ 1.500 de lucrători au contractat virusul.

Condițiile similare la alte abatoare și centre de produse din carne la nivel mondial constituie motivul principal pentru care acestea au devenit focare de coronavirus, potrivit raportului.

Fabricile de carne din S.U.A. și din America de Sud au raportat numeroase cazuri de îmbolnăviri, cu mii de angajați infectați, mai ales cei care lucrează în apropierea liniilor de procesare.

Autoritățile sunt avertizate să găsească un mod optim și sigur de lucru în abatoare și fabrici de procesare a cărnii având în vedere noile rezultate ale studiilor sau să închidă.

Mai multe articole din secțiunea Sănătate

Comentarii 0
Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Newsweek România Abonamente

Print

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Fără reclame
Abonează-te
Print + Digital

Print + Digital

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Fără reclame
Abonează-te
Digital

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Fără reclame
Abonează-te
Newsweek România
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te
Newsweek România
Newsweek România Ultima oră
Newsweek România
Ultima oră