Românii au donat 160.000 de euro pentru ambulanțe noi la Spitalul pentru copii din București

DE Andrei Mocanu | Actualizat: 23.03.2021 - 16:02
Ambulanțele de la Spitalul pentru Copii „Grigore Alexandrescu” nu mai pot fi folosite. Foto Salvați Copiii

Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii „Grigore Alexandrescu” din București va primi două ambulanțe special proiectate pentru uzul pediatric, pentru a putea efectua transferul medical al copiilor care necesită consulturi interdisciplinare sau unele tratamente.

SHARE

Salvați Copiii România a reușit să adune donații de 162.242 de euro, de la donatori individuali și companiile Lidl România și BCR, într-o singură săptămână de la lansarea unui apel pentru achiziționarea a două ambulanțe pentru Spitalul de Urgență pentru Copii „Grigore Alexandrescu” din București.

Unitatea medicală, unde sunt tratați zilnic 600 de copii, are doi ambulanțieri și numai ambulanțe vechi, ce nu mai pot fi folosite. 

„Cauza copiilor care au nevoie de tratament medical a trezit atâta solidaritate încât pentru noi a fost realmente un miracol. Donațiile financiare au fost dublate de solidaritatea românilor și pentru asta suntem recunoscători”, a afirmat Gabriela Alexandrescu, Președinte Executiv Salvați Copiii România, într-un comunicat de presă.

Citește și: PSD l-a scăpat de sărăcie: Daniel Ghiță a trăit, în 2020, cu 500 lei/lună. Nu are bani la bancă

Donațiile care se vor mai strânge vor fi direcționate tot către Spitalul „Grigore Alexandrescu”, pentru achiziționarea de echipamente medicale performante, precum un aparat de radiologie pentru bloc operator sau alte echipamente specifice intervențiilor de specialitate.

Spitalul „Grigore Alexandrescu” dispune de 10 secții clinice și numeroase compartimente medicale, 19 departamente însoțitoare și 17 ambulatorii de specialitate.

Anual sunt realizate peste 200.000 de consultații și sunt internați peste 30.000 de copii cu vârste între o zi și 18 ani, dintre care peste 60% constituie urgențe medico-chirurgicale. Media zilnică a pacienților care se prezintă la spital pentru numeroase probleme este de 600 de copii, variind de la malformații congenitale până la traumatisme.

Citește și: Clanul Duduianu, preluat de Aly, băiatul lui Emi Pian: Vreau să fiu pe sfert cum a fost tăicuțul meu

„Această probă de solidaritate socială extraordinară nu ar fi fost posibilă fără implicarea generoasă a lui Mihai Șora, al cărui desen pentru cauza #ambulanțăpentruviață ne-a emoționat, a Amaliei Năstase, ambasador Salvați Copiii România, precum și a unor bloggeri care s-au implicat de îndată”, arată Salvați Copiii.

În 2021, Organizația Salvați Copiii România a extins programul de combatere a mortalităţii infantile și în secţiile de pediatrie din spitalele din ţară, afectate de o subfinanţare acutizată în contextul pandemiei. Primele intervenţii de urgenţă au fost făcute în județul Mureș, la Institutul de Urgență pentru  Boli Cardiovasculare şi Transplant din Târgu Mureş, Spitalul Clinic Județean de Urgență Târgu Mureș și Spitalul Clinic de Urgență Mureș, în valoare totală de 150.000 Euro, în București, la Maternitatea Bucur, în valoare de 30.000 de Euro și în județul Mehedinți, la Spitalul Județean de Urgență Drobeta-Turnu Severin, în valoare de 10.000 de Euro.

În prima parte a anului 2021,  vor fi dotate 10 unităţi medicale, cu aparatură în valoare de 1.000.000 de euro.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te