România, codașă la vaccinarea anti-COVID a elevilor: 12%. Ungaria - 27%; Franța – 40%; Italia – 35%

DE Petre Bădică | Actualizat: 23.08.2021 - 23:37
România, codașă la vaccinarea anti-COVID a elevilor: 12%. Ungaria - 27%; Franța – 40%; Italia – 35% / Ro Vaccinare

România este printre ultimele state și la vaccinarea copiilor, în pofida avertismentelor specialiștilor, potrivit cărora varianta Delta este mult transmisibilă printre minori.

SHARE

Deși vaccinarea copiilor a început de mai multe luni, doar 175.000 de tineri cu vârste între 12 și 18 ani s-au vaccinat anti-COVID. Un calcul al Newsweek România arată că procentul minorilor vaccinați anti-COVID este de numai 12%.

Citește și: Doar 12% dintre elevi, vaccinați împotriva coronavirus cu 3 săptămâni înainte de începerea școlii

Celalte state se grăbesc să își vaccineze elevii în contextul în care școlile se deschid săptămânile ce urmează.

 

Ungaria a vaccinat dublu, dar autoritățile nu sunt mulțumite

Conform datelor furnizate de Oficiul Central de Statistică din Ungaria (KSH), există 590.000 de persoane vaccinate în grupa de vârstă 12-17 ani. Ceea ce înseamnă că doar 27,44% dintre copii (162.000) au fost vaccinați până acum, arată portofolio.hu.

Citește și: Elevii israelieni vor fi vaccinați anti-COVID în timpul programului şcolar

Părinții își dau acordul pentru vaccinarea copiilor și trebuie să îi programeze fie la medicul de familie, fie la un loc de vaccinare dintr-un spital. Vaccinurile dezvoltate de Pfizer-BioNTech și Moderna sunt administrate grupului de vârstă 12-17 ani din Ungaria. Dacă nu reușesc să facă programarea, școlile vor fi deschise la sfârșitul lunii august sau începutul lunii septembrie pentru acei copii care doresc să se vaccineze, spune aceeași sursă.

 

Europa de vest va depăși 50% copii vaccinați

Date de la începutul lunii august arată că școlile din vest ar putea începe cu jumătate dintre elevi vaccinați. Publicația The Guardian trece în revistă stadiul vaccinării copiilor.

Franța a început să ofere posibilitatea vacicinării anti-COVID tuturor celor peste 12 ani pe 15 iunie și peste 2 milioane de copii, aproximativ 40% din grupa de vârstă 12-17 ani, au primit până acum o primă doză. De la sfârșitul lunii septembrie, adolescenții se vor alătura celor peste 18 ani care au nevoie de un „permis de sănătate” - dovada vaccinării sau un test negativ recent - pentru a intra în cafenele, locuri de divertisment și evenimente publice.

Efortul de vaccinare al Spaniei este coordonat la nivel regional. Ratele de vaccinare la adolescenți variază foarte mult. Mai mult de 40% dintre tinerii cu vârsta cuprinsă între 12 și 19 ani au primit cel puțin o doză în unele regiuni, dar altele au ajuns la doar aproximativ 1%.

 Italia își propune să vaccineze majoritatea adolescenților înainte de începerea noului an școlar în septembrie.

România, codașă la vaccinarea anti-COVID a elevilor: 12%. Ungaria - 27%; Franța – 40%; Italia – 35%

Vaccinul Pfizer a fost autorizat pentru copiii cu vârsta cuprinsă între 12 și 15 ani la sfârșitul lunii mai, iar la început de august vaccinul Moderna a fost aprobat pentru copiii cu vârste cuprinse între 12 și 17 ani.

O campanie de comunicare foarte bună a dus la 35% procentul de vaccinare în rândul adolescenților sub 19 ani din Italia.

20% din tinerii cu vârste între 12-17 au primit cel puțin o doză de vaccin în Germania, țară unde există o puternică dezbatere legată de urgența vaccinării copiilor.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te