Rafila prezice: Vom avea 40.000 infecții/ zi. Dar, în 10 zile, vom intra pe un trend descrescător

DE Alex Darvari | Actualizat: 29.01.2022 - 17:25
Rafila prezice: Vom avea 40.000 infecții/ zi. Dar, în 10 zile vom intra pe un trend descrescător / gov.ro

Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, crede că în 10 zile România va intra pe un trend descrescător al acestui val pandemie, estimând că săptămâna viitoare vom depăşi 40.000 de cazuri zilnic.

SHARE

Rafila a fost întrebat, sâmbătă, într-o conferinţă de presă, la ce să ne aşteptăm în zilele următoare având în vedere că numărul de cazuri noi este în creştere.

Citește și: Municipiul Cluj-Napoca are o incidenţă COVID de 26,25 cazuri la mia de locuitori
 
„Aţi văzut că am avut miercuri cel mai mare număr de cazuri înregistrate – 34.000. Ceea ce am spus şi eu şi colegii mei de la Direcţia de Sănătate Publică s-a adeverit, s-a stabilizat în jur de 30.000 de cazuri zilnic în această săptămână şi astăzi avem puţin peste 30.000 de cazuri.

Sunt două lucruri care ne preocupă în momentul de faţă: procentul mare de teste pozitive din totalul testelor, aproape o treime sunt pozitive -   e adevărat şi testele pe care le facem sunt mult mai numeroase decât cele care se făceau în perioada anterioară şi e bine că am reuşit să depăşim sensbil cifra de 100.000 de teste care se fac zilnic, dar în momentul în care vom asista şi la scăderea proporţiei de teste pozitive putem să ne gândim că lucrurile o să ia o turnură favorabilă.

Citește și: Localitățile din jurul Bucureștiului, niveluri record de infectare cu COVID. Otopeni, în top

Deocamdată, ne aflăm în perioada de creştere, care va mai dura cel puţin 10 zile după părerea mea şi cu siguranţă vom depăşi 40.000 de cazuri săptămâna viitoare”, a afirmat Rafila. El crede că în zece zile vom intra pe un trend descrescător al pandemiei. 
 
„Ce se întâmplă în România, particularităţile situaţiei din România sunt următoarele. Ca şi în celelalte ţări din Europa, aţi văzut că se înregistrează cifrele enorme, în Franţa au ajuns la 500.000 de cazuri, proporţia de persoane internate este mai mica, la noi încă sunt cazuri grave pentru că circulă încă tulpina Delta, cam unul din cinci cazuri sunt produse de tulpină Delta. Pe măsură ce aceasta tulpină va dispărea din circulaţie datorită transmisibilităţii mai mari a tulpinii Omicron, probabil că şi cazurile grave vor diminua.

Cred că în circa zece zile vom intra pe un trend descrescător al acestui val pandemic”, a explicat ministrul, potrivit news.ro.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

© 2022 NEWS INTERNATIONAL S.A.