Traian Andronachi a precizat că, în prezent,
Spitalul Municipal Rădăuţi are 460 de paturi, număr insuficient pentru situaţia în care va prelua pacienţi de la Suceava, ceea ce ar însemna circa 1.200 de paturi în plus, dar şi personal suplimentar.
„Am făcut cereri către toate instituţiile pentru suplimentare de personal şi fonduri pentru echipamente şi medicamente. Este o presiune extraordinară pe cadrele medicale de la Spitalul Municipal Rădăuţi, care a devenit peste noapte principalul spital al judeţului (…) Dacă nu vom primi rapid ajutor, este extrem de clar că nu vom rezista mult. Deschiderea UPU Suceava nu reprezintă o soluţie favorabilă, dacă nu este susţinută de secţiile necesare funcţionării, în condiţiile în care cele mai multe cazuri sunt direcţionate la noi, la Rădăuţi (….) Pentru unele cazuri care sunt trimise la noi nu avem personal de specialitate”, a arătat Andronachi.
Totodată, el a spus că va chema la serviciu toate cadrele medicale care au rezultat negativ la testul pentru COVID-19, printre care patru medici, doi fiind de la secţia de Boli Infecţioase.
„A fost testat personalul care a intrat în contact cu pacienţii confirmaţi cu COVID-19, nu şi cei care erau în concediu de odihnă sau de creştere a copilului. Vrem să luăm toate măsurile de protecţie a personalului medical (…) Tragem un semnal de alarmă să fim ajutaţi de instituţiile statului”, a transmis Andronachi.
Citește și: Ce a găsit Ministerul Sănătății la Spitalul din Suceava unde 34 de doctori au coronavirus