Prima pacientă cu COVID 19 vindecată în Alba, mesaj emoționant pentru asistente: „Totul va fi bine”

DE Octavia Constantinescu, Octavia Constantinescu | Actualizat: 01.04.2020 - 14:48

Primul caz, din județul Alba, diagnosticat cu COVID-19, boală cauzată de infectarea cu noul coronavirus (SARS-CoV-2), a fost declarat vindecat.

SHARE

Este vorba despre o femeie, în vârstă de 36 de ani, care s-a întors din Italia. Pacienta a intrat în carantină și a fost testată în ziua sosirii în țară. A fost internată în cadrul compartimentului de dermatovenerologie din cadrul secției de boli infecțioase a Spitalului Județean de Urgență Alba Iulia în data de 18.03.2020, odată cu finalizarea analizelor de laborator, care au confirmat prezența noului coronavirus. Reamintim că la începutul lunii martie compartimentul respectiv a fost special amenajat pentru a trata și îngriji astfel de cazuri, anunță insituția.

Pacienta a mai fost testată, de două ori, în 27 și 30 martie, iar rezultatele analizelor au ieșit negative, fiind astfel declarată vindecată de COVID-19. Starea sa de sănătate este bună și a fost externată în cursul zilei de luni, 30.03.2020.

Pentru siguranță va mai urma o perioadă de autoizolare la domiciliu și va fi monitorizată de către specialiștii DSP Alba.

Pentru prevenirea contaminării și răspândirii îmbolnăvirilor, Spitalul Județean de Urgență Alba Iulia transmite tuturor locuitorilor județului Alba să respecte, cu strictețe, toate indicațiile autorităților de sănătate publică și autorităților implicate în combaterea pandemiei.

Spitalul Județean de Urgență a publicta o scrisoare venită din partea pacientei vindicate.

Aprecierile aduc parcă linia de sosire mai aproape în maratonul în care, astăzi, fără voia noastră, cu toții am devenit alergători. În linia întâi, de această dată, sunt cadrele medicale, a căror oboseală pălește în fața unor asemenea cuvinte, indiferent cât de mari ar fi eforturile și sacrificiile zilei.

Împărțim bucuria mesajului primit de doamna Marcela Vîlcan, asistent șef la secția Boli infecțioase a Spitalului Județean de Urgență Alba Iulia, de la primul pacient declarat vindecat de COVID-19:

”Bună, doamna Marcela. Țin să vă mulțumesc din inimă, dumneavoastră și colegelor dumneavoastră, pentru toată atenția acordată și să precizez că vă apreciez și stimez cu cea mai mare sinceritate. Știu că totul va fi bine, iar după ce toata nebunia aceasta va fi trecută, abia aștept să vă revăd. Multa sănătate și încredere.

 

 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

© 2022 NEWS INTERNATIONAL S.A.