Pojarul în cifre

DE Newsweek | Actualizat: 17.05.2019 - 07:09

Oficialii internaționali din sănătate au crezut că au reușit eradicarea pojarului. Din 2000 până în 2016, decesele cauzate de această boală respiratorie extrem de contagioasă au scăzut, la nivel mondial, cu 84 la sută, grație unui vaccin care poate avea o eficiență de 97 la sută.

SHARE

Însă sărăcia și dezinformarea pot submina acest progres. Sistemele neadecvate de furnizare a serviciilor medicale din țările în curs de dezvoltare au presupus faptul că mulți copii nu au avut acces la imunizare.

Iar, în unele țări bogate, cum ar fi Statele Unite, temerile nefondate legate de siguranță au determinat unii părinți să renunțe la vaccinare, lăsându-și proprii copii – precum și bebelușii și persoanele cu sisteme imunitare compromise – vulnerabili la virus, care cauzează o erupție, febră și, în cazuri rare, chiar și moartea.

110.000

Oameni au murit, în 2017, în întreaga lume, de pojar, majoritatea copii cu vârsta sub 5 ani.

Două ore

Perioada de timp în care, după ce o persoană cu pojar a ieșit dintr-o cameră, acea cameră este contagioasă.

465

De cazuri de pojar raportate în 2019 în Statele Unite, până la data de 4 aprilie. Pe parcursul întregului an 2012, au fost doar 55 de cazuri.

Între 3 și 4 milioane

Numărul estimat de cazuri anuale de pojar în Statele Unite, înainte de introducerea vaccinului împotriva pojarului, în 1963.

0

Numărul de legături verificate între vaccinul ROR (rujeolă, rubeolă – cunoscută sub denumirea populară de pojărel – n.r., oreion) și autism, o temere comună în rândul mișcării anti-vaccinare.

95%

Procentul de vaccinări la nivel mondial necesar pentru a preveni epidemiile. În 2016, rata vaccinării în Statele Unite, în rândul copiilor cu vârsta între 19 și 35 de luni, era de 91 la sută.

285

Cazuri de pojar au fost confirmate în New York, când, pe 9 aprilie, primarul a declarat stare de urgență în sănătatea publică. Boala s-a propagat în rândul comunității ortodoxe evreiești după ce un copil a contractat-o toamna trecută, într-o călătorie în Israel.

20.400.000

Numărul vieţilor salvate începând din anul 2000, graţie imunizărilor la pojar.

Creșterea la nivel global a cazurilor de pojar, începând din 2016

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2020 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Aici puteti modifica setarile de Cookie -