O minciună care circulă pe Fb, demontată. Nu există legătură între laboratorul din Wuhan și Pfizer

DE Răzvan Chiruță | Actualizat: 28.12.2020 - 12:10
Pandemia de COVID-19 a venit și cu multe minciuni

Antivacciniștii și adepții teoriilor conspirației distribuie pe rețelele sociale un text care sugerează că laboratorul din Wuhan unde sunt studiate bacterii perioculoase ar fi deținut, indirect de producătorul de vaccin Pfizer.

SHARE

"Laboratorul biologic chinez din Wuhan este deținut de Glaxo! Care, din întâmplare, deține Pfizer! (cel care produce vaccinul!) Care, din întâmplare, e gestionat de finanțele Black Rock.
Care, din întâmplare, gestionează finanțele Societății Open Foundation (FUNDAȚIA SOROS)! Care, din întâmplare, servește AXA franceză!
Care din întâmplare, deține compania germană Winterthur.
Care, din întâmplare, a construit laboratorul chinez din Wuhan!
Cumpărat accidental de germanul Allianz. Care, din întâmplare, ca acționar are Vanguard. Care este acționar al Black Rock.
Care controlează băncile centrale și administrează circa O TREIME din CAPITALUL global de investiții. Care, din întâmplare, este un mare acționar al MICROSOFT. Proprietatea lui BILL GATES, care din întâmplare este acționar al PFIZER (care vinde VACCINUL minune) și în prezent este primul sponsor al OMS !!!
Dacă nu este suficient de clar de ce a intrat UN LILIAC și a apucat ȘARPELE și TOATĂ PLANETA S-A INFECTAT, mai pot continua!
Dar vă rog să NU DISTRIBUIȚI MASIV postarea mea!", astfel sună mesajul distribuit de sute de ori pe Facebook.

Evident, mesajul conține numai informații false, care sunt, de altfel, foarte ușor de verificat și de demontat.

Mesajul a fost creat pornind de la teoria că actualul coronavirus a fost creat de oameni, ca o armă biologică sau pentru a obține controlul populației, la Institutul de Virusologie din Wuhan, orașul de unde a pornit pandemia. 

Teoria nu a fost niciodată demonstrată. Din contră, oamenii de știință care au analizat coronavirusul consideră că acesta a evoluat natural. (Mai multe detalii despre apariția Sars-COV 2 aici).

În realitate, compania britanică GlaxoSmithKline (GSK) nu deține laboratorul din Wuhan. Și nu deține nici compania care a creat primul vaccin anti-COVID-19 aprobat, Pfizer, după cum menționează o analiză Reuters.

Institutul de Virusologie din Wuhan aparține exclusiv statului chinez, fiind parte a Academiei Chineze de Știință, controlată la rândul său de Consiliul de Stat al Republicii Populare China.

Între GSK și Pfizer a existat o colaborare, dar compania care a produs vaccinul are ca acționar majoritar Vanguard Group și alți acționari mai mici.

BlackRock este una dintre cele mai importante firme de gestionare a activelor din lume și un furnizor de servicii de gestionare a investițiilor, de gestionare a riscurilor și de consiliere pentru clienți din întreaga lume., fără nici o legătură cu GSK sau cu Pfizer. Nici nu ar avea cum, din moment ce este unul dintre principalii concurenți ai Vanguard. 

BlackRock manageriază companii și active de peste 7.81 trillioane de dolari, potrivit propriei prezentări.

Mai departe, legăturie invocate în mesajul fals care circulă pe Fb pică de la sine. Mai mult, nu e clar la ce se referă autorul când vorbește despre "Axa franceză".

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te