Noi cazuri de variola maimuței detectate zilnic în Marea Britanie

DE Alexandru Pop | 22.05.2022 - 17:17
Susan Hopkins, responsabila medicală a Agenţiei britanice pentru siguranţă sanitară, spune că săptămâna trecută, 20 de persoane au fost diagnosticate cu variola maimuței în Marea Britanie - Foto: Flickr

Marea Britanie înregistrează în fiecare zi noi cazuri de variola maimuţei, a informat duminică un responsabil al Agenţiei britanice pentru siguranţă sanitară (UKHSA), un subiect pe care guvernul a subliniat că îl abordează "cu mare seriozitate".

SHARE

"Detectăm în fiecare zi noi cazuri", a declarat pentru BBC responsabila medicală a Agenţiei britanice pentru siguranţă sanitară, Susan Hopkins, citată de AFP și Agerpres.

Săptămâna trecută, 20 de persoane au fost diagnosticate cu această boală, iar noul bilanţ va fi publicat luni "cu cifrele din weekend", a precizat Hopkins.

Mai multe ţări europene au raportat cazuri de variola maimuţei, al căror număr ar putea creşte, a avertizat un responsabil regional al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS).

Citește și: Cum ne sucește Putin mințile. Propagandă rusă sub acoperire culturală în România

"În ce priveşte cazurile deja semnalate în Marea Britanie, majoritatea persoanelor s-au vindecat singure", a precizat Susan Hopkins.

Responsabila UKHSA a descris variola maimuţei drept "o boală infecţioasă care se răspândeşte în comunitatea noastră", fiind vorba de cazuri care nu au avut niciun contact identificat cu vreo persoană venită din Africa Occidentală", unde a fost depistată în trecut boala.

Transmiterea a fost constatată "în principal la persoane aparţinând comunităţii homosexuale sau bisexuale", a spus experta, subliniind că infectarea ar putea fi explicată "prin contactele mai frecvente" în rândul acestei comunităţi.

Citește și:Biden spune că este „pregătit de tot ceea ce poate face Coreea de Nord”

Deşi nu există un vaccin specific împotriva variolei maimuţei, care se vindecă prin tratament tradiţional, un vaccin împotriva variolei ar putea fi administrat persoanelor de contact, a subliniat responsabila UKHSA.

La rândul său, ministrul britanic al educaţiei, Nadhim Zahawi, a declarat pentru BBC că guvernul tratează subiectul cu "mare seriozitate" şi că Marea Britanie a început să achiziţioneze doze de vaccin împotriva variolei.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

© 2022 NEWS INTERNATIONAL S.A.