Ministrul Sănătății: Toate spitalele din România trebuie să aloce locuri pentru pacienții cu COVID

DE Andrei Mocanu | Actualizat: 15.10.2020 - 17:07
Nelu Tătaru

Toate spitalele din România trebuie să se pregătească să primească pacienți cu COVID-19, a declarat joi ministrul Sănătății, Nelu Tătaru.

SHARE

Ministrul Sănătății a precizat  că toate unitățile medicale din țară trebuie să aloce 10% din paturile de terapie intensivă și 15% din celelalte locuri pentru bolnavii infectați cu coronavirus.

Până acum, doar un număr de spitale limitat de spitale erau destinate pacienților care s-au infectat. 

Nelu Tătaru a anunțat că de săptămâna viitoare pacienții cu forme ușoare şi medii de COVID-19 și bolnavii asimptomatici vor rămâne acasă, sub monitorizarea medicilor de familie.

„10% din paturile de terapie intensivă și 15% dintre celelalte locuri vor fi alocate pentru bolnavii cu COVID-19", a afirmat ministrul Sănătății.

„Avem în pregătire o ordonanţă de urgenţă pentru cazurile medii şi uşoare de boală, asimptomatice, să rămână la domiciliu, sub supravegherea şi monitorizarea medicului de familie, urmând ca mijloacele de transport de la Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă să-i ia programat pentru investigaţiile suplimentare paraclinice. În momentul în care apare simptomatologia, ei sunt duşi şi internaţi în unităţile spitaliceşti", a afirmat Nelu Tătaru, citat de Agerpres.

Citește și: Medicii de familie refuză să meargă acasă la bolnavii de COVID: Nu avem materiale de protecție

Ministrul Sănătăţii a mai precizat că medicii de familie, prin contracte separate, suplimentare, cu Casa de Asigurări de Sănătate pot face monitorizarea prin telemedicină sau pot presta servicii medicale la Direcţia de Sănătate Publică pentru anchete epidemiologice.

Alte 4.013 de noi cazuri de infectare cu noul coronavirus au fost raportate în ultimele 24 de ore în România, bilanțul COVID-19 ajungând la 168.490, potrivit datelor publicate joi de Grupul de Comunicare Strategică.

Este pentru a doua zi la rând când România înregistrează peste 4.000 de îmbolnăviri pe zi, cu o zi în urmă fiind raportate 4.016 cazuri noi. Joi au fost atinse noi recorduri: cele mai multe decese - 73 și cei mai mulți pacienți internați la terapie intensivă - 721

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

© 2021 NEWS INTERNATIONAL S.A.