Ministrul german al Sănătăţii: A 4-a doză de vaccin anti-COVID, necesară împotriva variantei Omicron

DE Răzvan Nicolae | Actualizat: 22.12.2021 - 16:21
Ministrul german al Sănătăţii: A 4-a doză de vaccin anti-COVID, necesară împotriva variantei Omicron. / Foto: cnbc.com

Ministrul german al Sănătăţii, Karl Lauterbach, a declarat că o a patra doză de vaccin va fi necesară pentru combatarea pandemiei de COVID-19 din cauza variantei Omicron mai contagioase a SARS-CoV-2, informează Reuters.

SHARE

Ministrul a anunţat că Germania a comandat 80 milioane de doze de vaccin pe care Biontech îl dezvoltă în mod specific contra Omicron, iar acestea ar trebui să sosească în aprilie sau mai.

Germania a comandat, de asemenea, 4 milioane de doze de vaccin Novavax, recent aprobat, şi 11 milioane de doze de vaccin Valneva, care aşteaptă autorizaţia de punere pe piaţă, a mai indicat Lauterbach, într-o conferinţă de presă.

Vaccinurile de la Novavax vor sosi în ţară în luna ianuarie, a indicat el.

Citește și: Noul vaccin aprobat de UE: Novavax – compus din celule de molii și scoarță de copac

„O campanie ofensivă de administrare a dozelor booster este cel mai important zid de apărare”

'O campanie ofensivă de administrare a dozelor booster este cel mai important zid de apărare al nostru în lupta împotriva (variantei) Omicron', a subliniat ministrul.

Lauterbach şi-a arătat susţinerea faţă de obligativitatea generală de vaccinare, argumentând că, în lipsa ei, nu va fi posibilă gestionarea viitoarelor valuri de epidemie pe termen lung.

Potrivit lui Lothar Wieler, preşedintele Institutului Robert Koch (RKI) de boli infecţioase, varianta Omicron va fi responsabilă de majoritatea infectărilor cu coronavirus în Germania în trei săptămâni.

Citește și: FOTO Daciana Sârbu a plecat în căutarea lui Moș Crăciun, în Laponia. Victor Ponta a rămas acasă

„Crăciunul nu ar trebui să devină scânteia care declanşează vâlvătaia Omicron”

'Crăciunul nu ar trebui să devină scânteia care declanşează vâlvătaia Omicron', a spus Wieler în aceeaşi conferinţă de presă, insistând că oamenii ar trebui să-şi limiteze contactele la minimum necesar.

Tot miercuri, Consiliul de Etică german s-a pronunţat în favoarea extinderii obligativităţii vaccinării de la sectoarele sensibile - unde a fost introdusă recent - la 'părţi semnificative din populaţie', după cum transmite dpa.

O extindere a acestei cerinţe trebuie însoţită de o serie de măsuri, se arată în recomandarea adoptată cu o majoritate de voturi de acest consiliu consultativ.

În plus faţă de stocuri suficiente de vaccinuri la nivel naţional, oamenii ar trebui să aleagă liber serul cu care să se vaccineze. Consiliul mai recomandă emiterea de invitaţii directe cu programări personalizate, existenţa unui registru naţional de vaccinare cu date securizate, punerea la dispoziţie de informaţii comprehensibile.

Avizul Consiliului de Etică a fost cerut de guvernul federal şi executivele landurilor pentru o evaluare înaintea votului din Bundestag pe tema unei obligativităţi generale de vaccinare. Votul este stabilit să aibă loc la începutul anului viitor.

Cancelarul Olaf Scholz, care s-a pronunţat în favoarea acestei măsuri, a precizat că parlamentarii vor putea vota conform conştiinţei, o decizie care le va permite să voteze împotriva politicii partidului din care fac parte.

În Germania, rata de vaccinare în Germania se situează în urma celor din altor state occidentale. Până marţi, 70,4% dintre locuitori primiseră numărul de doze recomandat pentru protecţia iniţială, iar cel puţin 32,6% şi doza booster.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te