Medicii acuzați de Voiculescu că vaccinează peste rând: Să vină cu probe. Să arate câte doze lipsesc

DE Petre Bădică | Actualizat: 28.01.2021 - 13:28
Vlad Voiculescu /edupedu.ro

Anunțul ministrului Vlad Voiculescu potrivit căruia 30% dintre persoanele vaccinate sunt în afara platformei de programare, a stârnit dezbateri și reacții dezaprobatoare în comunitatea medicală.

SHARE

„Există 30% dintre oameni care sunt în Registrul Naţional de Vaccinare şi nu sunt în platforma de programare. Faptul că oameni nu se programează în platformă şi merg direct la centru reprezintă o vulnerabilitate”, a spus ministrul. Voiculescu a lăsat să se înțeleagă că ar exista și o complictate a medicilor și a propus sancțiuni.

„Am vorbit cu premierul despre introducerea unor sancţiuni pentru cei în măsură să verifice dacă strategia adoptată de Guvern e respectată la nivelul centrului de vaccinare. Există medici coordonatori pentru fiecare centru de vaccinare. În acest moment îi putem atenţiona de cercetări disciplinare”, a mai declarat ministrul.

Citește și: Vlad Voiculescu susține că 146.000 de români s-au vaccinat la negru. Medicii ar putea fi complici

Pe grupurile de medici de pe rețelele de socializare, declarațiile ministrului au stârnit revoltă și au generat noi întrebări. Asta și pentru că Voiculescu nu a explicat concret mecanismul prin care oamenii se vaccinau fără să fie programați.

Cistian (stomatolog): Sunt oameni vulnerabi din punct de vedere madical care incearca de o luna sa se programeze si nu reusesc, cu aceștia ce faceti? Daca nu reusesc sa se programeze merg direct la centrele de vaccinare si spera sa fie vaccinati. Aceste lucruri trebuie rezolvate.

Mihalea: Pai si medicii s-au vaccinat in afara platformei. Eu m-am vaccinat pe 10 si platforma a aparut pe 15. Asta nu inseamna ca sunt la “ negru”.

Nicoleta: Stiti ce imi place mie? Ca omul a iesit la arac dupa ce s au vaccinat el,toti mministrii si toti demnitarii. Pai sa nu faca dreptate? Sa faca.

Marcel: Da,ii vad vinovati si pe medici si pe clienti...Pe roman il vad si laș si egoist.Il vad in stare sa sara rândul,sa se gandeasca doar la el...

Simion: Să vină cu probe. Măcar.

Ioana: Mai avem și alte probleme în sistemul sanitar decât vaccinarea? Din păcate nu vad nici un plan coerent de reforma…

Sandor:  Sa spuna cite doze lipsesc ! Nu a spus nimic concret !

Laura: Oare i-a numarat bine??!! Sau este reactia lui la faptul ca nu a fost nominalizat alaturi de Dr. Gheorghita ??

Daniela: Cum sa te vaccinezi la negru cand intri in baza de date si esti chemat la rapel , daca cei programati nu s-au prezentat mai bine aruncau vaccinul?

Cristian: Ce vrea asta de la noi?? Hai ca incep sa ma enervez rau! Medicii trebuiau vaccinati oricum si pe platforma si in toate felurile posibile sau nu asta vrea statul roman sa ne protejeze pe bune?! Trebuia sa ne rezerve toate dozele necesare!

Eugenia: Trebuiau vaccinati cu prioritate si sotul,sotia sau părinții cadrelor medicale având în vedere că ca ii putem infectat chiar dacă noi suntem vaccinati!

Laura: Asta cu vaccinarea peste rand cu pile e o chestie de tara bananiera si nu de UE.

Pe de alta parte, misto ca Romania are atat de multi medici incat ii pune sa faca organizari si hartogarii.

Nico: Acesta este raspunsul pentru faptul ca nu au adus suficiente doze de vaccin? Acum o luna plateau companii publicitare din bani publici pentru campanii publicitare “ pro vaccinare” , acum sunt vinovati oamenii ca s au vaccinat.... prea mult!

Silviu: Platforma merge prost si lumea, chiar din grupele admise, s-a prezentat direct ca sa nu mai piarda timpul cu ea. Daca ai o platforma nefunctionala nu trebuie sa te miri ca oamenii rezolva pe langa ea. Prioritatea, cat e pauza acum, ar fi sa repare platforma aia ca sa mearga ca lumea. Alta problema e ca institutiile de "forta" se baga prin fata, desi ar trebui sa fie ultimele la vaccinare pentru ca angajatii lor prin definitie ar fi in forma fizica maxima si destul de tineri, tinand cont ca ii si pensioneaza la 50 de ani. 

 

 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te