Listele de așteptare pentru vaccinul anti-COVID se deschid pe 15 martie. Cum trebuie să procedezi

DE Alex Darvari | Actualizat: 23.02.2021 - 22:34
ROvaccinare / FB

Listele de așteptare pentru vaccinul anti-COVID au apărut în discuție la sesiunea de întrebări și răspunsuri organizată pe pagina aferentă platformei unde românii se pot programa pentru vaccinarea anti-COVID. Răspunsurile au fost oferite de reprezentanții Ministerului Sănătății.

SHARE

Răspunsurile au fost oferite de reprezentanții Ministerului Sănătății care coordonează platforma ROVaccinare.

ÎNTREBARE: Buna ziua, cf comunicat de mai jos, incepand cu data de 15 martie ar trebui sa am posibilitatea se a ma inscrie pe lista de asteptare? Dupa inscrierea pe lista de asteptate, ce se intampla? Sunt inscrisa automat pt primele sloturi disponibile incepand cu 15 aprilie? multumesc

„Probabil că în aprilie, undeva la jumătate lunii aprilie, vom începe şi a treia etapă de vaccinare. Vom pune în funcţiune la jumătatea lunii martie această listă de aşteptare, persoanele vor putea să se programeze. Să se înscrie pe acea listă de aşteptare”, a declarat Valeriu Gheorghiţă,

RĂSPUNS: Listele de așteptare vor fi implementate din 15 martie și presupun înscrierea dumneavoastră pentru vaccinare în situația în care apar locuri disponibile în centrul de vaccinare ales. După rezervarea locului recent disponibil, o să fiți nevoită să confirmați programarea la vaccinare pentru acel loc într-o anumită perioadă de timp. Mai multe detalii vor fi disponibile în perioada imediat următoare.

Liste de așteptare și pentru vârstnici

O situație extrem de delicată în campania de vaccinare nu își găsește soluția: de la finalul lui ianuarie, persoanele în vârstă nu se pot programa pentru vaccinare. În unele județe, situația durează și de o lună. Problema, însă, pare mai degrabă să nu existe pentru autorități.
Pe pagina de Facebook a campaniei de vaccinare, numeorase persoane au semnalat faptul că persoanele de peste 65 de ani nu găsesc niciun loc disponibil pentru vaccinare.

Autoritățile au răspuns, pe pagina de FB, unor întrebări legitime legate de această situație:

„Pentru persoanele cu vârste de peste 55 de ani și care sunt prevăzute în etapele I si II vor fi redeschise locurile la programare după 15 martie”.
Citește și: Persoanele vârstnice se pot programa pentru vaccin din 15 martie. Etapa a III-a începe în aprilie

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

© 2021 NEWS INTERNATIONAL S.A.