Johnson&Johnson urmează să livreze până la 400 de milioane de doze de vaccin anticovid

DE Alex Darvari | 29.03.2021 - 18:03
Johnson&Johnson urmează să livreze până la 400 de milioane de doze / CNBC

Până la 400 de milioane de doze de vaccin împotriva covid-19 Johnson & Johnson urmează să fie livrate statelor membre ale Uniunii Africane (UA), a anunţat luni gigantul farmaceutic american, relatează AFP.

SHARE

Potrivit acestui acord, 220 de milioane de doze de vaccin, care se administrează în doză unică, urmează să fie distribuite celor 55 de state membre UA, iar livrările urmează să înceapă în al treilea trimestru al lui 2021.

Aceste ţări vor putea, în cazul în care consideră necesar, să comande 180 de milioande doze complementare, până la un total de 400 de milioane de vaccinuri Johnson & Johnson, până în 2022, arată Agerpres.

”Ne-am angajat la un acces echitabil şi internaţional la vaccinuri împotriva covid-19”, a anunţat într-un comunicat CEO-ul firmei americane, Alex Gorsky.

Johnson & Johnson anunţa în ianuarie că vaccinul său are o eficientă de 66% împotriva covid-19.

Spre deosebire de vaccinurile Pfizer-BioNTech şi Moderna, care folosesc tehnologia ARN-ului mesager, vaccinul ”J&J” este un vaccin cu ”vector viral”, arată news.ro

Acest tip de vaccin foloseşte ca suport alt virus, mai puţin virulent, transformat prin adăugarea unor instrucţiuni genetice ale unei părţi a virusului care cauzează covid-19.

Virusul modificat pătrunde în celulele persoanelor vaccinate, care produc o proteină tipică SARS-CoV-2, care învaţă sistemul imunitar să-l recunoască.

Acest procedeu este folosit de vaccinurile Astra-Zeneca-Oxford şi Sputnik V.

Vaccinul Johnson & Johnson prezintă alt avantaj important, şi anume că poate fi depozitat la temperatura frigiderului şi nu a congelatorului, ceea ce uşurează în mod considerabil distribuţia acestuia.

De la jumătatea lui februarie şi până la sfârşitul lui decembrie 2020, 2,8 milioane de infecţii covid-19 au fost înregistrate în cele 55 de state membre UA - reprezentând 5% din totalelmondial - şi 65.602 de morţi din cauza covid-19, potrivit unui studiu publicat săptămâna trecută în revista britanică The Lancet.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

© 2022 NEWS INTERNATIONAL S.A.